TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ – Nastavak projekta „Okusi“

Datum objave: 15. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

PRVA-238-1024x768

SLAVONSKI BROD _ Nakon što je domaćin sjednice Savjeta projekta „Okusi“ bila Brodsko – posavska županija pri čemu je sjednica održana u Novoj Gradiški, u travnju ove godine, početkom lipnja 2018.g. domaćin je bila Zagrebačka županija. Sastanak je održan u restoranu „Ivančić“ u Plešivici.

Prema riječima direktorice Ureda TZ Brodsko-posavske županije Ružice Vidaković u 2018. godini, za nosioce standarda( restorane) u planu su brojne aktivnosti, a sve u cilju zajedničkog marketinga i tržišne prepoznatljivosti. “U ovaj nacionalni projekt je uključeno do sada 110 restorana iz cijele Hrvatske iz ukupno deset županija. Po temama sastanka dogov0rene su slijedeće aktivnosti za 2018. godinu: Suradnja s Hrvatskim autoklubom -Prihvaćena je informacija o razgovorima vođenim u HAK–u i njihovoj iskazanoj namjeri da se kao partner uključe u projekt. Dana je potpora nastavku razgovora kojima treba definirati sadržaj i opseg suradnje. Namjera je da informacije i kontakti o restoranima budu tiskani u 139. 000 primjeraka i to u sklopu Revije koja se distribuira u cijeloj Hrvatskoj. Budući da HAK ima oko 230.000 članova smatramo da je to zavidan oblik distribucije i promocije naše eno gastro ponude.

IMGP2245-768x576

Druga aktivnost su zajedničke prezentacije na Danima hrvatskog turizma u Hvaru – plan je da se kao sastavni dio programa DHT–a održi prezentacija na temu SLATKI OKUSI HRVATSKE TRADICIJE na kojoj bi se svaka županija sudionik projekta predstavila s  kolačima i odabranim lokalnim  vinima. Za potrebe prezentacije potrebno je pripremiti tiskani materijal. Tu je i Špancirfest Varaždin – (17.-26.8.) – Za potrebe prezentacije projekta Okusi osigurana je popusna cijena zakupa prodajnog prostora (kućice) za cijelo vrijeme trajanja festival. TZŽ će u skladu s izraženom voljom i u dogovoru s nosiocima standarda odabrati model prezentacije – zakupa ugostiteljskog prostora. DMK Vall će razraditi mogućnosti dnevnog zakupa i utvrditi uvjete nastupa,” pojasnila je Vidaković.

objekti-1 (1)

Do slijedećeg sastanka Savjeta razraditi će se prijedlog koncepta i modela financiranja promotivno propagandnih aktivnosti,zajedničkog oglašavanja, kataloga, izrade suvenira, zajedničkih prezentacija– U narednom period nastaviti će se razgovori o mogućim oblicima suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom, a dogovoreno je započeti razgovore s Hrvatskom obrtničkom komorom na istu temu. Slijedeća sjednica Savjeta u planu je u rujnu 2018 godine, a domaćin je TZ Ličko-senjske županije.
Turistička zajednica Brodsko – posavske županije i u 2018. godini nastavlja projekt brendiranja eno gastro ponude i jedna je od deset županija koji su uključeni u ovaj projekt.Pod nazivom “Okusi graničarskog Posavlja” u ovaj projekt  je do sada uključeno 13 restorana, a interes su iskazali i drugi restorani iz Brodsko – posavske županije, Važno je još jednom napomenuti da  projekt u I i II fazi financira Turistička zajednica Brodsko – posavske županije koja poziva sve zainteresirane da se jave , a o samom projektu mogu više vidjeti na  Web stranicama pod nazivom “Okusi graničarskog posavlja”. Realizacija prve faze je završena krajem prošle godine i prema riječima direktorice Vidaković izrađeni su jelovnici s ponudom tradicionalne hrane sukladno Pravilniku projekta, promotivni materijali, table,  a ponuda se može pogledati na  www.okusi.hr/ ali i na www.tzbpz.hr/

TEKST: S.P. /TZ BPŽ     FOTO: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn