TURISTIČKA PRIČA S POTENCIJALOM – Novoimenovani ravnatelj JU PP Papuk u svom „uredu“, na Jankovcu, ugostio novinare

Datum objave: 04. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

N

JANKOVAC – Znajući kako su dobre turističke priče puno bolje pričaju li o njima i mediji, želeći predstaviti aktualne i nadolazeće projekte, novoimenovani ravnatelj Javne ustanove Park prirode Papuk- Alen Jurenac, u jedinstvenom je uredu, park šumi Jankovac, ugostio lokalne novinare.

Geološko-biološki, ali i kulturno-povijesni biser Slavonije, Park prirode Papuk, prvi i za sada, još uvijek jedini naš „Geopark“ pod zaštitom Unesco-a, „lokalitet“ smješten na prostoru dvije županije-Požeško slavonske i Virovitičko-podravske, destinacija je s iznimnim turističkim potencijalom, u što su se osobno uvjerili i lokalni novinari, ali i sjajan kontinentalni „proizvod“ koji valja približiti domaćim i stranim gostima. Osnovni je to cilj i trenutno aktualne „Geopriče“ UNESCO-vog Geoparka, projekta „teškog“ više od 90 milijuna kuna koji će, kako je upoznao ravnatelj Jerenac, rezultirati jedinstvenim multimedijalnim Geo info centrom u Voćinu, Kućom Panonskog mora u Velikoj, dječjim igralištem, otvorenjem kampa u Dubokoj, te u konačnici  i Adrenalinskim parkom.
NN
Način je to i na koji će Park prirode poboljšati turističku infrastrukturu i produžiti sezonu, pozicionirajući istovremeno Virovitičko-podravsku i Požeško slavonsku županiju, ali i cijelu regiju, kao poželjnu kontinentalnu destinaciju. Upravo radi novih posjetitelja Virovitičko podravska županija ove će godine početi s radovima na rekonstrukciji pristupne ceste izletištu Jankovac (najposjećenijem dijelu Parka prirode), za što je zainteresirana i Županija Požeško slavonska . Da aduta za tako što odavno ima, dokazuju nagrade- Zeleni cvijet HTZ za originalnu turističku ponudu, povelja Europske federacije turističkih novinara za izvanredna postignuća u području turizma, ali i 150 do 200 tisuća gostiju koji tijekom godine posjete Park prirode Papuk.

DSC01383

Osim toga, riječ je o području idealnom za školske ekskurzije, mjestu koje bi trebali posjetiti, prije svega, osnovnoškolci i srednjoškolci s područja Slavonije i Baranje, a onda i oni iz ostalih dijelova Hrvatske. I mada je riječ o brojci koja nije zanemariva, nudi i prostor za rast.Na sreću, ima i interesa, što je pokazao protekli prvosvibanjski vikend, kada je „planula“ i kompletna ponuda suvenirnice. Uz postojeći Planinarski dom u koncesiji Hrvatskih šuma s 54 ležaja, ( i provjereno dobrom kuhinjom), prvi moderni kamp u istočnoj Hrvatskoj, kamp Duboka u Velikoj, stare, nove bazene, konferencijsku salu s neprocjenjivim pogledom, izlet u Park prirode Papuk bit će pun pogodak.Čisti wellness na slavonski način!Što čekate? Vikend,će, navodno, biti pravi proljetni…

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn