TROJE ZARAŽENIH U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI – I druga Požežanka pozitivna na koronavirus

Datum objave: 01. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nalaz iz Zagreba koji je stigao danas u poslijepodnevnim satima potvrdio je prisutnost COVID-a 19 kod kćerke oboljele starije Požežanke hospitalizirane u Općoj županijskoj bolnici Požega. Za razliku od majke, kćer koja se 16. ožujka vratila iz Turske, zbog slabijih simptoma nalazi se u 14-dnevnoj izolaciji u obiteljskom domu.

Na današnjoj konferenciji za medije nacionalnog Stožera civilne zaštite rečeno je kako je do danas potvrđena 41 oboljela osoba od 167 putnika s charter leta u Tursku, među kojima je i Požežanka kojoj je danas stigao pozitivan nalaz.

Jučer su testirani i zaposlenici banke u kojoj radi oboljela Požežanka i njihovih devet nalaza je negativno. Danas su provedena i nova testiranja osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženom ženom, a rezultati se očekuju tijekom sutrašnjeg dana. Negativni su i nalazi triju osoba koje su testirane neovisno o ovom slučaju.

Na internetskoj stranici www.koronavirus.hr   zabilježene su tri zaražene osobe u Požeško-slavonskoj županiji, a osim majke i kćeri, riječ je o policijskom službeniku koji se Covidom 19 zarazio u Sisačko-moslavačkoj županiji. U Republici Hrvatskoj su trenutno potvrđene ukupno 963 osobe zaraženih koronavirusom, a 73 osobe su ozdravile.

TEKST: S. P.      FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn