TRI PLANINARSKA DRUŠTVA ZAJEDNO: Izlet kutjevačkom obilaznicom na Rogin Kamen

Datum objave: 21. 9. 2020. | Kategorija: Lifestyle

KUTJEVO/POŽEGA – Tri planinarska društva Požeštine: HPD Vidim Kutjevo, HPD Gojzerica Požega i HPD HZZO Požega zajedno su organizirali su ove nedjelje jednodnevni izlet na krndijski Rogin kamen.

Kretalo se iz Kutjeva s Trga graševine u 8,00 sati, gdje ih je dočekala predsjednica HPD Vidim Kutjevo Nada Razumović s još 10-tak domaćih planinara. Na stazu je krenulo tridesetak planinara, predvođenih domaćim vodičem Vinkom Krsnikom. Markiranim planinarskim putem kretali su se do sela Mitrovac, a otuda prema Planinarskoj kući kutjevačkih planinara na Mlaki. U blizini Planinarske kuće odvaja se novoobnovljeni planinarski put prema vidikovcu Rogin kamen koji nije naporan i ide debelom hladovinom kroz pravu slavonsku šumu. S puta kratko su skrenuli na još jedan vidikovac ispod kojeg se nalazi izvor, a potom su stigli i na Rogin kamen.

HPD Vidim Kutjevo na Roginom kamenu izgradilo je prekrasan drveni vidikovac koji slovi kao najljepši vidikovac Požeštine. Planinari su uživali u pogledu s terase vidikovca, no blaga izmaglica priječila im je vidik dalje od Motajice u BiH. Inače, kažu, za vedrog i jasnog vremena, odavde se vidi Vlašić. Nakon Roginog kamena planinari su krenuli na vrh Lipe pa na Planinarsku kuću Mlaka, gdje su ih dočekali ljubazni domaćini s obiljem kolača i kave. Još sat vremena druženja i užitaka u planinarskim pričama na terasama Mlake, te pohvale svim kutjevačkim planinarima na izgrađenom vidikovcu i savršeno uređenoj obnovljenoj planinarskoj stazi do Rogina kamena. Nakon odmora, krenuli su polako nizbrdo prema Mitrovcu i Kutjevu. Bio je to, kako su rekli svi sudionici, vrlo uspješan izlet tri planinarska društva u kojem su svi uživali pa već planiraju nove izlete u zajedničkoj organizaciji.

TEKST: S. P. / N.Banović          FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn