TRI BLAGDANSKA DANA NA PODRUČJU PU POŽEŠKO-SLAVONSKE : Od krađe automobila do vožnje s 3,03 promila

Datum objave: 27. 12. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske zabilježili su u razdoblju od 24. do 26. prosinca krađu automobila, posjedovanje “trave” i narušavanje javnog reda i mira u Požegi, vožnju u pijanom stanju u Pakracu te tri prometne nesreće.

Otuđen osobni automobil
U utorak 24. prosinca 2019. u ranim jutarnjim satima u Požegi u Industrijskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio nezaključani osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, u kojem su se nalazili ključevi te novčanik s dokumentima u vlasništvu 58-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavao javni red i mir i omalovažavao policijske službenike
U srijedu 25. prosinca 2019. oko 3.50 sati u Požegi u Cehovskoj ulici, 19-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,41 promil verbalno i tjelesno napao 19-godišnjakinju, a prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 19-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6. i čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Neovlašteno posjedovao marihuanu
U četvrtak 26. prosinca 2019. oko 18.15 sati na području grada Požege, policijski službenici su kod 23-godišnjaka pronašli marihuanu zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 3,03 promila
U četvrtak 26. prosinca 2019. oko 20.10 sati u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske, u prometu je zatečen 36-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 3,03 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 36-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Istoga dana, oko 20.15 sati u mjestu Kadanovci, prilikom kontrole prometa zatečen je 47-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest). Također je utvrđeno da je policijskim službenicima dao na uvid vozačku dozvolu Bosne i Hercegovine koja je istekla te da mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole. 47-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog odbijanja alkotesta, isteka vozačke dozvole i upravljanja vozilom pod zabranom.
Tijekom protekla dva dana na području PU požeško-slavonske dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, u Požegi u Ulici Vlatka Mačeka te u mjestima Gradski Vrhovci i Srednje Selo.

TEKST: S. P. / PU PS          FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn