TRENK I PRIJATELJI – Tradicionalni Uskrsni koncert za početak proslave 25 godina rada

Datum objave: 26. 4. 2019. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Hrvatska kulturno umjetnička udruga TRENK, zaljubljenici i vjerni čuvari tradicije, ove će godine brojnim sadržajima obilježiti prvih četvrt stoljeća djelovanja. Proslava 25.rođendana službeno će početi u subotu, 27.travnja, tradicionalnim Uskrsnim koncertom „Trenk i prijatelji“.

Iza njih su stotine uspješnih koncerata i gostovanja, brojni igrokazi čiji se skečevi i danas prepričavaju, nezaboravna druženja i generacije odgojene na folklornoj pjesmi, plesu i ljubavi prema tradiciji. Oni su članovi HKUU „Trenk“ i ove će godine brojnim sadržajima, zajedno sa svojom publikom, obilježiti prvih četvrt stoljeća djelovanja.

Proslava 25.rođendana službeno će početi u subotu, 27.travnja, tradicionalnim Uskrsnim koncertom „Trenk i prijatelji“. Riječ je o nastupu koji s nestrpljenjem čekaju jer u goste im, kažu, dolaze, izvrsna društva-Folklorni ansambl „Sesvetska Sela“ i KUD „Sloga“ iz Satnice Đakovačke. Na programu će se i ove godine naći izvrsne koreografije Međimurja, Baranje, Sesvetskog Prigorja i Slavonije, a tu je i novi dramski uradak domaćina, urnebesna predstava u autorstvu „Trenkovaca“. Na Uskrsnom koncertu predstavit će se i najmlađi, članovi dječje sekcije udruge, s novo uvježbanim pjesma i plesovima.

Koncertom „Trenk i prijatelji“ novogradiški će čuvari kulture, jezika, običaja i tradicije najaviti i cjelogodišnje obilježavanje prvih četvrt stoljeća rada i još jednom pokazati zašto se za njihove nastupe uvijek traži mjesto više. Navratite i provjerite, čekaju vas s dobrodošlicom u subotu, 27.travnja od 19 sati u Domu kulture.

TEKST: S. T.       FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn