TREĆI KNJIGNIK – Kvizomanija, predstava i promocija knjige “Pustolovine jednog anđela”

Datum objave: 06. 7. 2021. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira treći Knjignik u četvrtak, 8. srpnja 2021. od 18:30 sati na Trgu bećarca u Pleternici.

Knjignik je manifestacija Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica koju financijski podržava Ministarstvo kulture i medija, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternica. Treći Knjignik održat će se ovog četvrtka na Trgu bećarca. U 18:30 sati pripremljen je kviz za mlade ”Kvizomanija” iz područja književnosti i opće kulture. Službeni početak Knjignika je u 19:00 sati kada počinje program za djecu na Trgu bećarca i to dječjom predstavom ”Carevo novo ruho” u izvedbi Gradskog kazališta Požega. Predstava je napravljena prema motivima jedne od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena, danskog pisca i tvorca najvećih umjetničkih djela namijenjenih djeci.

U 20:00 sati program se nastavlja na Trgu bećarca promocijom knjige ”Pustolovine jednog anđela” Jelene Perković. Jelena Perković prije 22 godine rođena je s bratom blizancem u Zagrebu. Oboje su prerano rođeni i osobe su s teškoćama u razvoju. Jelena je osoba sa 100% invaliditetom. Od malih nogu aktivno se bavi raznim aktivnostima poput boćanja, plivanja, art terapijom, izradom slika na platnenim vrećicama koje su postale brand Jelenini anđeli dobrih želja. Za oslikavanje platnenih vrećica, torbi s motivom anđela i pisanja autorskih poruka dobitnica je nagrade Ponos Hrvatske. Knjiga ”Pustolovine jednog anđela” putokaz je društvu u život i poteškoće s kojima se susreću osobe sa invaliditetom u svakodnevnom životu. Uz pomoć obitelji, volontera i entuzijasta ova knjiga će biti predstavljena 8. srpnja 2021. u 20:00 na Trgu bećarca u Pleternici. Također će se na promociji knjige moći vidjeti Jelenine rukotvorine.

TEKST: S. P               FOTO: Plakat

 

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn