TRAGOM JANKOVIĆA – Pakračka dvodnevna priča o kulturi i baštini

Datum objave: 06. 6. 2018. | Kategorija: Kultura

jan

PAKRAC – Na više gradskih lokacija u Pakracu će se 7. i 8. lipnja održati kulturna manifestacija “Tragom Jankovića”. Zajednički je to projekt Glazbene škole, Gradske knjižnice, Muzeja grada Pakraca i Turističke zajednice grada Pakraca.

U Muzeju grada Pakraca 7. lipnja kao uvod u ostala zbivanja s početkom u 18,00 sati održat će se okrugli stol “Oživljena baština”. Drugog dana, 8. lipnja, zbivanja kreću od 15,00 sati kada će se u Osnovnoj glazbenoj školi održati radionica namijenjena djeci, a slijede organizirane voženje kočijom, posjet grofovskih lokacija u pratnji kostimiranog vodiča te čajanka s groficom. Priča o pakračkoj tradiciji i kulturi završava u 20,00 sati baroknom večeri koju će svojim nastupom uveličati: barokni kvartet OGŠ Pakrac, zbor “Hungarike” iz Daruvara, “Contesse” i plesna skupina “Potkalnički plemenitaši” izvedbom i kostimiranog vodiča te baroknih plesova iz Gornje Rijeke.

Za posjet grofovskih lokacija u pratnji kostimiranog stručnog vodstva moli se građane da se prethodno najave za ista prijavom na telefon, mail ili osobnim dolaskom u TZ grada Pakraca.

Print

TEKST: S,P,       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn