TRADICIONALNO DRUŽENJE ČLANOVA HDZ-a U POŽEGI – Uz zajedništvo i optimizam, čvrsto u pravom smjeru

Datum objave: 02. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – U organizaciji Gradskog odbora HDZ-a grada Požege održano je tradicionalno druženje članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice Požeško- slavonske županije.Brojne članove i simpatizere stranke prigodnim su riječima pozdravili predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega Darko Puljašić i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije dr. Željko Glavić.

Ovim druženjem nastavlja se, tradicija Hrvatske demokratske zajednice, tradicija jedne obitelji, rekao je predsjednik  Puljašić.
“Pitanja je puno, dali je HDZ otišao u nekom krivom smjeru? Nije. Uvjeren sam kako predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sigurno zna u kom smjeru treba voditi Hrvatsku demokratsku zajednicu, ali i hrvatski narod. Nemojmo zaboraviti da je naša stranka ovdje bila 90-tih., bila je u vrijeme ulaska u NATO, u Europsku uniju. Pitam vas, dali smo mi Hrvati nakon toliko stoljeća zaslužili konačno pripadati Europi? Narod smo koji je stoljećima ginuo za tuđe gazde, a sada konačno imamo svoju državu za koju su mnogi dali svoj život. I danas se pitamo da li smo krenuli u krivom smjeru? Nismo! Dok su ovdje moja djeca ja znam zašto ovo radim, a tako i svatko od vas- znamo za koga se borimo, za koga branimo i razvijamo svoju domovinu, svoju županiju i konačno svoj grad Požegu. Mi znamo što znači biti svoj na svome, no i oni koji su otišli – neka su otišli, neka probaju, neka se mladi nauče novim vještinama ali neka se vrate jer nigdje nije ljepše no ovdje. Na nama je svima da damo sve od sebe da zato stvorimo uvjete. U ovom gradu imamo budućnost, radimo, gradimo, otvaramo nova radna mjesta.  Pozivam vas, vjerujte u sebe i hvala vam što vjerujete u mene,” rekao je Puljašić.

nn

“Naravno, ima i bit će podmetanja, željet će me neki zaustaviti, no neće uspjeti!Dok sam živ radit ću pošteno, pravo i nikako drukčije, mene ne mogu kupiti. Jedini cilj koji imam je da naša djeca, vaša i moja, da svi zajedno ostanemo ovdje, živimo zajedno i radimo zajedno. Nemojte klonuti duhom, Hrvatska demokratska zajednica uvijek je bila uz svoj narod, uz Boga i nemojte se bojati da tako neće i dalje biti. Ušli smo u Europsku uniju, članica smo jedne ozbiljne asocijacije i ono što je premijer naglasio, naglasit ću i ja – niti jedna država u Europskoj uniji nije vodila rat poput Domovinskog, 18 tisuća Hrvatica i Hrvata dalo je život da nama bude bolje. Zar ćemo to sada prokockati? Zar ima obraza itko od nas pitati, baciti u vjetar? NE! Nije sve negativno – u ovom gradu imamo svijetlu budućnost, ljudi smo koji hoćemo, znamo da možemo, a svi ostali ne mogu ponuditi ono što mi možemo – srce, dušu, poštenje, sve ono što vi i mi zaslužujemo kako bi bolje živjeli, naša djeca, naša unučad. Jer, ovdje vidim svoju obitelj, ljude koji stoje iza mene i ne bojim se nikog jer želimo isto – svima bolje ne samo sebi.Završit ću riječima pokojnog predsjednika koje držim najvećom istinom – sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašta!,” zaključio je svoje obraćanje okupljenom članstvu i simpatizerima predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Požega Darko Puljašić. Zajedništvo, težnju za boljitkom, ali i veliku podršku Gradskoj organizaciji i predsjedniku Puljašiću, naglasio je u svom govoru predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije dr. Željko Glavić.

nnn

“Vaš broj pokazuje da se u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, u njenom članstvu ne događa ništa od onog što bi se dalo naslutiti iz katastrofičnih portalskih napisa i priča po kavanama. Mi smo i dalje tu, ima nas i više nego ranijih godina, a moram reći da Gradski odbor Požega ima potpunu podršku Županijskog odbora HDZ-a i središnjice stranke u vođenju gradske politike Požege. To želim naglasiti, jer ponekad se stvara dojam kako to nije tako. U Požegi su u tijeku brojni projekti, u posljednjih  pet godina provode se projekti o kojima smo kao Požežani sanjali, no uvijek je bio neki razlog zašto to ne može. Ti projekti se provode, brojni su u raznim fazama, gospodarstvo napreduje i u gradu i u županiji, stoga ponavljam, ovo je dobar smjer, dobar put. Gradska organizacija je jedinstvena, dobro radi, radi na korist Požege i građana koji su ih izabrali i tu je doista puna podrška i gradonačelniku i svima -mogu samo reći – nastavite tako, stranka je uz vas. Naravno, svi smo odgovorni ponašati se u skladu s javnim normama, svi mogu očekivati podršku, ali nitko ne može očekivati mjenjanje javnih standarda zbog privatnih problema i interesa,” poručio je predsjednik ŽO HDZ Požeško-slavonske županije Željko Glavić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn