TRADICIONALNA MANIFESTACIJA – “Požega zdravi grad” uz Biciklijadu i niz popratnih sadržaja

Datum objave: 23. 5. 2017. | Kategorija: Susreti

zg

POŽEGA-  Već tradicionalna manifestacija „Požega zdravi grad“ i ove će se godine održati u Parku pored Orljave u subotu 27. svibnja. Program manifestacije koja e održava kao dio Međunarodnog dana sporta i rekreacije, počet će u 9,00 sati na šetnici kod Nikole Tesle, a uvodni dio program je predstavljanje vodiča za bicikliste koje će se održati u petak, 26. svibnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za novinare.

I ove godine pripremljen je sajam zdravih proizvoda te prilika za prezentaciju poljoprivrednim gospodarstvima, sportskim  i kreativnim udrugama s područja grada. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će dobiti mogućnost registrirati svoje bicikle na štandu policije. Biciklijadu ove godine organizira BBK Požega. Start je u 11, 30 sati, a dužina rute je devet kilometara do cilja u Turniću kod restorana Stari fenjeri gdje sve bicikliste očekuje zabavni program i ručak. Ruta je  poznata: Osječkom – Cirakijevom – Njemačkom – ulicom M. Kraljevića – Trgom Matka Peića – ulicom A. Kanižlića – Trgom sv. Trojstva – ulicom Matice hrvatske – Orljavskom – Runjaninovom – ulicom Antuna Mihanovića – Primorskom – ulicom Kralja Zvonimira – Osječkom –Hrvatskih branitelja – Mlinskom – Alagincima do Turnića.

dz

“Ovom manifestacijom promoviramo zdrav način života i bitno nam je da se priključi što više mladih jer postoji trend biciklizma, ljudi se voze pojedinačno, ali ovo je prigoda da se pridruže ljudima istog ili sličnog svjetonazora u jednoj masovnoj vožnji,” naglasio je predsjednik BBK Požega Dinko Zima. Uvod u ovogodišnju manifestaciju je predstavljanje knjige “Biciklistički vodič Središnje Hrvatske te Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema” koje će se održati u petak, 26. svibnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici.Autori knjige su Lidija Vrečar Mišćin i Robert Rigo.

az

“Velika mi je čast da se i Gradska knjižnica i čitaonica uključila u ovu manifestaciju. Ovu knjigu smatram zanimljivom za sve ljude koji se bave biciklizmom, bilo rekreativnim bilo profesionalnim, a radi se o vodiču koji je vezan uz središnju Hrvatsku i u njemu se nalaze popisane sve biciklističke rute koje su u našem kraju. Autorica dolazi u Požegu i na promociji će predstaviti sve biciklističke rute, a mislim kako će se razviti i zanimljiva rasprava jer sam sigurna da će publika koja bude prisustvovala promociji navesti svoje zanimljive rute,” rekla je ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović i pozvala sve zainteresirane da dođu na promociju knjige, ali i na Biciklijadu te ostala zbivanja.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn