TRADICIJA U POŽEGI I PLETERNICI – Tisuću porcija i dobrih želja u prigodi Badnjaka

Datum objave: 20. 12. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – U sklopu Adventa u Požegi požeški i pleternički obrtnici i poduzetnici okupljeni i ove su godine, deseti put zaredom, pripremili Božićni domjenak za građane. Tradicionalna podjela posnog obroka u prigodi Badnjaka održat će se 23. prosinca i to od 10 sati u Pleternici, a od 11,30 u Požegi, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega i Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika u suradnji s Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega i Gradom Pleternica, povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana organiziraju prigodnu akciju.
Riječ je o tradicionalnoj podjeli posnih obroka građanima u prigodi Badnjaka koja će se u Pleternici održati 23. prosinca od 10 sati ispred Gradske kuće, a u Požegi od 11, 30 sati u požeškoj šetališnoj zoni.

O hvale vrijednom događaju organiziranom u ozračju suradnje i zajedništva govorili su predsjednik Obrtničke komore Požeško slavonske županije Zlatko Špiranec, predsjednik udruženja obrtnika Požega Željko Pojer, Vargašević Mirna Šimunović Svoboda direktorica Turističke zajednice Grada Požege. “Zahvaljujemo Gradu Požegi i Turističkoj zajednici Grada Požege te Gradu Pleternici i tamošnjoj turističkoj zajednici što nas već deset godina podržavaju u provedbi ove akcije. Po preporuci Crkve ove se godine posti subotom, a mi ćemo za taj dan pripremiti tisuću procija perkelta od soma i to 700 u Požegi i 300 u Pleternici.” naglasio je predsjednik udruženja obrtnika Požega Željko Pojer. “Uz podjelu posne hrane, naši mladi tradicionalno će sugrađanima dijeliti i medenu rakiju. Pozivamo građane da nam se pridruže i da zajedno obilježimo običaje Badnjake,” rekla je Nives Vargašević iz Poduzetničkog centra Pleternica.

Direktorica požeške Turističke zajednice Mirna Šimunović Svoboda zahvalila je obrtnicima što su dali svoj doprinos ozračju Božića i jednakosti među ljudima te postali dio ovogodišnje blagdanske priče. Uz hvale vrijedan događaj u subotu, dan uoči Badnjaka 23. prosinca, podsjetila je i na druge aktivnosti u sklopu Adventa u Požegi. “Naš Božićni sajam održat će se od 21. do 23. prosinca na Trgu svete Terezije – prvi dan sajma uveličat će svojim nastupom Gradska glazba Trenkovi panduri, drugi dan, u petak 22. prosinca zabavljat će nas Nenad Jurčić na saksofonu a doći će i Motomrazovi iz MK Independent koji će podijeliti slatkiše najmlađima. U petak nas očekuje i veliki donatorski koncert grupe Silente. U subotu, 23. prosinca zabavljat će nas Glazbena radionica Nota s gostima, a večer je rezervirana za koncert Vesne Pisarović” najavila je direktorica Šimunović Svoboda.

TEKST: S. Pok                           FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn