TEHNIČKA ŠKOLA POŽEGA NASTAVLJA NIZATI DRŽAVNE PRVAKE – Petar Poljak osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju strojarskih zanimanja

Datum objave: 14. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

3 priznanje

POŽEGA – Petar Poljak, učenik 4 razreda Tehničke škole Požega na Državnom natjecanju učenika strojarskih zanimanja osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju.Na Državnom natjecanju u Blatu sudjelovali su učenici koji su pobijedili na školskim i međužupanijskim natjecanjima, ukupno njih 23 iz 15 strukovnih škola.

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Srednje škole Blato,  od 2. do 4.svibnja 2018.  održano je Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja u disciplinama Tehnička mehanika i Strojarske konstrukcije za srednje strukovne škole Republike Hrvatske. Požeško-slavonsku županiju predstavljao je učenik  Tehničke škole 4.a razreda, smjer računalni tehničar za strojarstvo, Petar Poljak u disciplini Strojarskih konstrukcija i osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju. Na najbolji način Peter je tako predstavio svoj grad i županiju, kao i kvalitetni stručni rad Tehničke škole u Požegi.

4 ispred škole

Ovaj uspjeh i iskustvo Petru će sigurno pomoći u daljnjem školovanju na Strojarskom fakultetu koji planira upisati, a  mladi šampion posebno je zahvalio svojoj nastavnici i mentorici, prof. Mirjani Pavlović, dipl.ing.strojarstva bez čije podrške,  kako je naglasio ,truda, požrtvovnog zalaganja i rada ovakav uspjeh ne može ni zamisliti.

TEKST: S. P.        FOTO: TŠ Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn