TEATRALIA ZA KRAJ – Završena je još jedna uspješna sezona Gradskog kazališta Požega

Datum objave: 30. 6. 2016. | Kategorija: Kultura

DSC01272

POŽEGA –  I ove godine Gradsko kazalište Požega kazališnu sezonu zaključilo je programom pod nazivom “Teatralia – teatar i sve ostalo” u sklopu kojeg je publici predstavljen 12. broj Kazališnih novina, te izložba  plakata gostujućih i domaćih predstava koje su prošle požeškom scenom u sezoni 2015/2016. Premijerno je izvedena i predstava SKAD-a “Smiješna strana povijesti”.

Sezona je to koja će ostati upamćena po 66 izvedenih predstava te posebice po nagradi Mali Marulić koju je kao najbolja predstava 9. Festivala hrvatske drame za djecu osvojila jedinstvena autohtona slavonska lutkarska komedija “U potrazi za dijamantnom suzom”. “Bile su tu i druge domaće uspješnice ali i brojna gostovanja  požeškog kazališta koja najbolje govore o uspješnosti ove kazališne sezone,” rekla je ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović dodajući da u novu kazališnu sezonu ulaze s pripremom novih projekata za koje se nada da će biti jednako uspješni kao ovosezonski.

Na predanom radu požeškim kazalištarcima zahvalio je gradonačelnik Vedran Neferović. “Nadam se da ćemo svi zajedno uživati u požeškom ljetu, posebno u događajima u kazalištu i od srca se zahvaljujem djelatnicima kazališta, ali i publici koja prati događanja i u kazalištu i u drugim našim ustanovama u kulturi,” rekao je gradonačelnik.

DSC01299

Za kraj Teatralije i sezone, SKAD-ovci su izveli “Smiješnu stranu povijesti” – povijesne ličnosti u neobičnoj situaciji (čistilištu) čekajući svoj red kod  mudrog svetog Petra (izvrsna Anabela Sulić) napravile su priličan nered i nasmijale dobro raspoloženu publiku.U predstavi još glume Darija Đurđević, Andrej Soldo, Jakov Gugić, Irena Markanjević, Mia Gašparović, Ružica Maurus, Ivona Alavanja, Petra Vodinelić i Tina Miljić. Tekst i režiju potpisuje Dario Hak.

Zatvarajući sezonu, kazalište ne zatvara svoja vrata – pred nama je 2. Kazališni festival KaFe koji od 4. do 10.srpnja donosi deset predstava za djecu i odrasle te jedan vrhunski jazz koncert.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn