TEATAR GAVRAN U POŽEGI – Požeška publika osladila se “Sladoledom”

Datum objave: 19. 3. 2016. | Kategorija: Kultura

nnn

POŽEGA – Na sceni Gradskog kazališta Požega sinoć je gostovao Teatar Gavran s duhovitom predstavom “Sladoled” koja donosi životu priču o odnosu majke i kćeri u razdoblju do nekoliko desetljeća. Autor teksta je najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu Miro Gavran, redatelj predstave je Boris Svrtan, dok su u glavnim ulogama poznate glumice Mladena Gavran i Ana Vilenica.

Sladoled je svoju premijeru doživio u siječnju 2014 godine,  i sada se već bliži broju od 100-tinjak izvedbi, no svaka izvedba ponovo je  izazov, posebice pred publikom kojoj se Teatar Gavran uvijek rado predstavlja, rekla je Mladena Gavran.” Sa svojim predstavama dosta redovito gostujemo ovdje i nastavlja se ta suradnja s predstavom “Sladoled”. Predstavu smo napravili prije dvije godine i blizu stote smo izvedbe. Ana Vilenica i ja igramo odnos majke i kćeri kroz 60 godina i to je jedna vrlo zabavna predstava, ali istovremeno ona je vrlo poučna jer taj odnos koji je uvijek vrlo kompleksan ovdje je prikazan, uvjetno rečeno i na edukativan način,” rekla je Mladena. Dodaje kako je cijela obitelj Gavran na određeni način vezana za požešku scenu jer i sin Jakov neke od prvih glumačkih koraka odradio je kao student Umjetničke akademije u Osijeku upravo ovdje. “Požeška publika Jakova je imala priliku vidjeti u predstavi Pivo. Kao obitelj preuzeli smo rizik i svjesno smo ušli u svijet kulture. Znamo s čim se nosimo, gledamo da dobro napravimo posao i uvijek nam je imperativ ljubav prema onom što radimo, a uvijek je najveća želja – puno gledalište. S te strane možemo biti zadovoljni, jer naše predstave su dobro posjećene o čemu  svjedoči i današnji susret s brojnom publikom,” dodala je Mladena.

nnnnn

Ana Vilenica glumi kćer koja prolazi raspon od tri do 60 godina. Kaže, bio je to pravi glumački izazov koji je sad u izvođenju pravi užitak. “Dok smo radili, bila sam uvjerena kako će mi problem biti mlađe godine, no tu sam se dobro snašla (smijeh). Bilo je puno teže raditi razliku između 50 i 60 godina zato što je to gotovo nevidljiva razlika. Ali, nadam se da sam u tom uspjela,” rekla je Ana dodajući kako uskoro počinje raditi dječju predstavu “Grga Čvarak” za Scenu Gorica  a izvjesna je i nova suradnja s Teatrom Gavran.

nn

“Prošle godine vidjeli smo Pivo, ove godine Sladoled, ne znamo što će biti nagodinu, ali Teatar Gavran uvijek je dobrodošao na našu scenu. O tome svjedoči i  rasprodana dvorana, gotovo prije dva tjedna više nije bilo ulaznica što je već trend kada Gavrani dolaze u Požegu. Suradnja s Teatrom Gavran i Mirom Gavranom, koji je iz susjedne Nove Gradiške i koji se ovdje rado odazivao i na seminare i na rad u predstava vjerujem da će se razvijati i dalje unatoč njegovim obavezama. Jer Miru Gavrana doista je dobitak dobiti, ali Teatar Gavran zasigurno će nas vrlo uskoro opet razveseliti s nekom dobrom predstavom,” rekao je Kazimir Balog voditelj marketinga. Dodaje kako već u travnju Požežane očekuje hit predstava Karlovačkih pelivana  Karlstadt Kunst Cabaret .

TEKST: Sanja Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn