SVJETSKI PRVACI KOD GRADONAČELNIKA – Požežani Banaj i Jakopčević idu po zlato na Svjetsko prvenstvo u šaranlovu

Datum objave: 15. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić primio je danas uspješne požeške ribolovce i vrhunske sportaše Dalibora Banaja i Hrvoja Jakopčevića s njihovim trenerom Milanom Beslićem, koji kao članovi Hrvatske šaranske reprezentacije putuju 17. rujna u Mađarsku na Svjetsko prvenstvo u šaranlovu.

Natjecanje se održava na jezeru Kapošvar, a Hrvoje i Dalibor idu po zlato, naglasio je  Milan Beslić.”Osam dana smo u Mađarskoj, samo natjecanje kreće od srijede do subote, traje 72 sata i nadamo se dobrim rezultatima. Sve pripreme su obavljene, cijela ekipa s logistikom putuje u nedjelju, 20 članova koji su na usluzi natjecateljima. Dalibor i Hrvoje su vrhunski sportaši, status vrhunskog sportaša prve kategorije imaju priznat od Olimpijskog odbora, a vjerujem kako će svoju izvrsnost potvrditi i u Mađarskoj,” rekao je Beslić zahvalivši gradonačelniku na prijemu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ove je godine velika konkurencija, nastupit će 26 zemalja. Svaka zemlja ima po tri ekipe, tako da je veliki broj natjecatelja. Nadamo se najvišem postolju, imali smo prije tjedan dana jedno natjecanje, ostvarili smo jako dobar rezultat, tako da je to bio svojevrstan trening i imamo određene reference za zlato,” rekao je Dalibor Banaj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Borimo se i za pojedinačno i ekipno zlato. Zadnje četiri godine smo stalno na postolju i uvjereni smo kako će dobar rezultat biti i sada,” dodao je Hrvoje Jakopčević. Oni su vrhunski, uporni ali i samozatajni – stoga je vrijeme da za “zlatne ribiče”  sazna i šira javnost, jer oni mogu biti i vrhunski uzor svima te podsjetnik koliko puno možemo napraviti i sami, bez previše pomoći “sa strane”, smatra gradonačelnik Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Vrlo sam zahvalan i sretan što je ovaj tim vrhunskih sportaša danas u gradu Požegi. Kao gradonačelnik, ali i kao sugrađanin ponosan sam.No, pitam našu požešku javnost, tko zna da imamo svjetske prvake u svom gradu? Stoga doista moramo raditi na promociji vrhunskih sportaša jer nije sport samo onaj masovni, već evo, dokazujemo da se uvijek može i pojedinac izdvojiti zbog iznimnih sposobnosti u sportu ili nekim drugim stvarima. Ovi mladi ljudi puno su uložili u sebe, u treninge, u opremu, no ponajprije – oni vjeruju u sebe, hoće i znaju da mogu, to smo i čuli “Idemo po jedno od mjesta, najvjerojatnije po zlatnu medalji”! To je ono što želim kroz ovaj mandat, s Požežankama i Požežanima dokazati da mi možemo sami puno toga napraviti, a ovi naši sugrađani, vrhunski sportaši dokaz su više da je tako,” rekao je gradonačelnik.

Svojim gostima poželio je ono čemu i sami teže – najbolje rezultate. “Vama momci hvala, drago mi je da će boje Hrvatske i našeg grada biti tamo i svakako ću vas rado ovdje dočekati kako bi proslavili zlatnu medalju. Znam da će konkurencija biti velika, ali ponavljam, mi možemo sve napraviti kad hoćemo i vjerujemo u sebe,” rekao je gradonačelnik Puljašić uz napomenu kako će Grad sportašima pružiti i primjerenu financijsku podršku.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn