SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI OBILJEŽEN U NOVOJ GRADIŠKI – Pravovremeno pružena prva pomoć čini razliku između života i smrti

Datum objave: 07. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

nn

NOVA GRADIŠKA – Kako bi se podigla svijest o važnosti znanja pružanja prve pomoći, svake godine, druge subote u rujnu, obilježava se Svjetski dan prve pomoći. Značajan datum, ove godine globalno posvećen prvoj pomoći kod prometnih nesreća, obilježen je, tradicionalno i u Novoj Gradiški, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa.

Kao odgovor na nesreće u cestovnom prometu koje godišnje oduzmu oko 1,25 milijuna života, tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći je „Prva pomoć u slučaju prometnih nesreća“. Dan koji se diljem svijeta obilježava druge subote u mjesecu rujnu, tradiconalno je obilježen i u Novoj Gradiški, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa, s ciljem podizanja svijesti o globalnoj razini smrti i stradavanja u prometnim nesrećama, ali i educiranja i promoviranja znanja i važnosti poznavanja prve pomoći.

nas m2

Jer, upravo pravovremena primjena tog postupka, na mjestu nesreće, čini razliku između života i smrti.Demonstrirano je to, brojnim aktivnostima i Novogradiščanima, na središnjem gradskom trgu, jer, kako je istaknuo Franjo Pavlović, ravnatelj GDCK, „ uz znanje o važnosti pružanja prve pomoći, potrebno je i izgraditi svijest o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna, kao i nužnu edukaciju građana svih uzrasta kako bi znali brzo i učinkovito priskočiti u pomoć unesrećenim osobama u prometu i svim ostalim unesrećenima.

Pružanje prve pomoći „ na licu mjesta“ pokaznom je vježbom prikazala ekipa Mladeži Crvenog križa Gimnazije Nova Gradiška, a obilježavanju Svjetskog dana prve pomoći, tradicionalno su se pridružili službenici Policijske postaje i Patronažna služba koja je građanima mjerila tlak i šećer u krvi, te, po prvi puta, promovirajući zdrav život i prevenciju bolesti tjelesnom aktivnošću, A1 Fitness centar.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO:A1 Fitness

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn