SVJETSKI DAN PLESA U POŽEGI – Go out and dance: Ples je jedina umjetnost kojoj nije nametnuta nikakva granica

Datum objave: 29. 4. 2017. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA –  I ove godine Sportski prostor Rekreacijskog centra u Požegi danas je, na Svjetski dan plesa, nakratko postao plesna scena na otvorenom.  Plesni projekt “Go out and dance” kojim se već tradicionalno obilježava ovaj dan, okupio je na poziv UO Plesna radionica Ilijane Lončar okupio brojne plesače i ljubitelje plesa kako bi proslavili ples kao jedinstveni umjetnički oblik izražavanja.

Unatoč prohladnom vremenu  plesno slavlje,  “Go uot and dance” bilo je više no uspješano. Točno u 12,00 sati program je počeo koreografijom naziva “Copy or inspiration” koja je nastala u suradnji s koreografkinjom Larisom Navojec iz Plesnog centra TALA. Požega se tako pridružila svim gradovima koji danas obilježavaju Međunarodni dan plesa i koji su točno u podne započeli svoje programe.

Koreografiju su izvele dvije najstarije skupine Plesne radionice Ilijane Lončar, a uz Ilijanine plesače svih uzrasta, u programu su sudjelovali i plesači Plesne sekcije Cvijetića glazbe iz Pleternice, učenici-plesači OŠ Antuna Kanižlića, Plesni studio Marine Mihelčić te Plesni klub Boa.  Slavlje je zaključeno zajedničkim plesom pod nazivom “Život nije siv” kako bi i publika i plesači zajedno proživjeli trenutak uživanja u kreativnoj čaroliji plesa, koji je, kako je naglasio u Hrvatskoj poruci plesa koreograf Miljenko Vikić – zdravlje čovječanstva.

nn

Već po dobroj tradiciji, uz Go out and dance, početak je obilježavanja Međunarodnog dana plesa, a u nastavku slijedi projekt “Svi na plesnu predstavu” koji je uz potporu Ministarstva kulture realiziran i u Požegi, a u sklopu kojeg će ove godine gostovati predstava “Thinkers Clock” Plesnog centra TALA. Predstava je nastala uz potporu KLIKER platforme čiji je član i UO Plesna radionica Ilijane Lončar, a bit će  izvedena 5. svibnja u Gradskom kazalištu Požega u dvije izvedbe, jedna je u 10,15 sati, a druga u 14,00 sati.

Podršku plesačima i svima koji su danas došli uživati u plesu dale su i djevojke koje se natječu za titulu Miss Požeško-slavonske županije, te požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

TEKST: Sanja Pok     FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn