SVJETSKI DAN PLESA U POŽEGI – Go out and dance: kreni potrči skoči, diši pleši leti!!!

Datum objave: 29. 4. 2018. | Kategorija: Kultura

naslovna

POŽEGA – Plesni projekt “Go out and dance” kojim se već tradicionalno u Požegi obilježava Svjetski dan plesa, okupio je na terasi Kavane Teatro, na poziv UO Plesna radionica Ilijane Lončar, brojne male i velike plesače te ljubitelje plesa kako bi zajedno proslavili ples kao jedinstveni umjetnički oblik izražavanja.

Već punih 18 godina zahvaljujući  Umjetničkoj organizaciji Plesna radionica Ilijane Lončar i u Požegi se bogatim programom slavi Svjetski dan plesa. Ove godine program je bio trodnevni, od 27. do 29. travnja, a ponudio je zbivanja za različite uzraste djece od beba 10 – 24 mjeseca, preko djece 2 – 5 godina pa sve do školaraca  i ostalih zaljubljenika u ples. Nakon interaktivne predstave za bebe “Baja Buf” održane 27. travnja, a potom i plesne radionice za djecu i roditelje “Kontakids”, na sam dan plesa održan je i projekt “GO UOT AND DANCE” koji u središte stavlja ples na otvorenom prostoru.

m1 m2

Preko 150 plesača i izvođača uživalo je u radosti pokreta i ritma, a uz 120 plesača Plesne radionice Ilijane Lončar, gostovali su Plesni studio Marine Mihelčić, Plesni klub Boa, Plesna sekcija Cvjetići glazbe iz Pleternice te OŠ Antuna Kanižlića, njihova izvannastavna aktivnost ples pod vodstvom učiteljice Zdenke Matković. Dio programa za “Go out and dance” osmišljen uz suradnju Plesnog centra Tala iz Zagreba, a riječ je o zajedničkoj koreografiji kojom su povezani svi gradove koji proslavljaju Međunarodni dan plesa diljem Hrvatske. Uz “Go out and dance” u Gradskom kazalištu Požega održana je plesna predstava “Ritam Tam – bajka o ritmu” u produkciji Studia za suvremeni ples i kazališta Trešnja iz Zagreba.

HRVATSKA PORUKA PLESA : Kreni potrči skoči, diši pleši leti!!!

Već tradicionalno, obilježavanje Međunarodnog dana plesa prate međunarodna i hrvatska poruka plesa.Ove godine hrvatsku je poruku napisala plesna pedagoginja i koreografkinja Tihana Škrinjarić.

nnn

Tihana u svojoj poruci kaže: Plešem, dakle postojim.Tijelo u prostoru i vremenu.Otkrivam magiju pokreta, snagu ritma, zavodljivost zvuka. Osjećam životnu energiju u beskrajnoj slobodi prostora.Prepuštam se iskonskoj potrebi i živim ples. Moja poruka za Dan plesa 2018. glasi: kreni potrči skoči, diši pleši leti!!!

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn