SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE U POŽEGI – I riječ i pokret i ples i zvuk važni su na daskama koje život znače!

Datum objave: 20. 3. 2018. | Kategorija: Kultura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Zahvaljujući UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Požega se danas nalazi među brojnim gradovima koji prigodnim programom obilježavaju Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Naime, u sklopu dugogodišnjeg projekta Plesne radionice “Svi na plesnu predstavu” čiji je cilj senzibilizirati javnost na umjetnički oblik plesa kao ravnopravne kazališne djelatnosti, u Gradskom kazalištu Požega danas je gostovala predstava “Tri skockana praščića” Plesnog centra Tala i GK Trešnja.

Predstava “Tri skockana praščića” igrala je za niže razrede požeških osnovnih škola i vrtiće, a klinci i klinceze imali su priliku poznatu priču, ovaj put ispričanu  i riječu i pokretom, pratiti na samoj kazališnoj sceni. Osjetili su tako i sami “daske koje život znače”, o kojima govori i hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta za djecu i mlade.

Autor poruke je hrvatski romanopisac, dramski pisac i scenarist Zoran Pongrašić, a poruka kaže: “Draga djeco i mladi, jednom davno prva su kazališta imala pozornice izgrađene od kamena. Tek puno puno kasnije kazališne su se pozornice počele izrađivati od drveta. Točnije, od dasaka. A onda se pojavio i onaj čuveni slogan koji kazalište opisuje kao DASKE KOJE ŽIVOT ZNAČE. To je, ako mene pitate, živa istina. E pa, draga djeco i mladi, zato svakako otiđite u kazalište. Možda ćete baš tamo pronaći dasku koja vama fali.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poruku je pročitala voditeljica Plesne radionice Ilijana Lončar pozivajući mladu kazališnu publiku da uživaju u predstavi na sceni, ali i svim budućim kazališnim zbivanjima.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn