SVIJET MULTIMEDIJE I TEHNOLOGIJE U PAKRACU – HI-FI izložba, središnji sadržaj Multipaka

Datum objave: 09. 6. 2017. | Kategorija: Kultura

N

PAKRAC – Da se pravi, istinski urbani sadržaji mogu pronaći i u manjim sredinama,  dokazao je, šesti puta za redom, MULTIPAK, jedinstvena tjedna manifestacija, ali i najveće  multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe, projekt pokrenut 2012. u Pakracu, zajedničkim snagama Robertoshop trgovine, Muzeja grada Pakraca i Gradske knjižnice. Događanje je to koje kroz različite medije, ima za cilj približiti popularnu kulturu, dovodeći istovremeno u sredinu inače uglavnom nedostupne sadržaje. Poput danas otvorene HI-FI izložbe, središnjeg događaja Multipaka.

Što je novo u svijetu HI-FI i home cinema uređaja, ali i kakvi ludo atraktivni gramofoni nastaju u Hrvatskoj, pokazalo je, na nekoliko strateških lokacija grada Pakraca, više od 35 izlagača iz cijele Europe, predstavljajući se na ovogodišnjem, šestom po redu Multipaku. Jedinstvena je to priča nastala po ideji Božidara Savija, lokalnog tehnološkog znalca i entuzijaste, vlasnika Robertoshopa, uz potporu Grada Pakraca, Gradskog muzeja i knjižnice, priča koja je s vremenom postala središnji događaj Pakračkog ljeta, prerastajući lokalne okvire, ali i priča koja na jednom mjestu predstavlja najnovije HI-FI trendove, uključujući i one čija se cijena, dizajn i kvaliteta mogu mjeriti s onom najluksuznijih automobila ili satova. Zadovoljna činjenicom kako je i ovogodišnji Multipak pokazao da urbana kultura i tehnologija mogu živjeti i daleko od velikih gradova, središnji događaj manifestacije, HI-FI izložbu, otvorila je prva žena Pakraca, gradonačelnica Anamarija Blažević, podsjećajući kako događaj i ove godine, zahvaljujući gostima iz Makedonije i Austrije, ima međunarodni karakter.

NN
Osim toga, kako je istaknula gradonačelnica Blažević „ Multipak su, kao jedinstveno multimedijalno događanje, ali i hvale vrijedan kulturni projekt, odavno prepoznali i posjetitelji. Sve su to samozatajni znalci, zaljubljenici u multimediju i nove tehnologije, ali i gosti koji cijene prave sadržaje. Manifestacija na koju je ponosan cijeli grad prilika je i za promociju Pakraca, jer, zahvaljujući kreativnom i neformalnom organizacijskom timu u kojem su Monika Lucić-Fider, ravnateljica Gradske knjižnice i Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja, njen središnji sadržaj-HI-FI izložba, odigrava se istovremeno na četiri lokacije u gradu-muzeju, gradskoj vijećnici, Hotelu Pakrac i Robertoshopu, što nudi mogućnost istraživanja i upoznavanja i u turističkom smislu. Tu je, osim toga i  geochaching, diljem svijeta sve popularnija igra skrivanja i traženja blaga, koju, također, uz brojne druge sadržaje, nudi Multipak“, upoznala je gradonačelnica Anamarija Blažević.
Najveća multimedijalna regionalna izložba- Multipak u Pakracu za sve je znatiželjnike otvorena do subote, 10.lipnja, za kada je rezervirana i radionica muzikoterapije i lutajuća akademija umjetnosti čaja.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn