SVIBANJ U KAPTOLU – Od Zlatnog glasa do etno i gastro manifestacija

Datum objave: 26. 4. 2018. | Kategorija: Susreti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KAPTOL – Zahvaljujući entuzijazmu čelništva općine i kaptolačkih udruga već tradicionalno, tijekom svibnja u Kaptolu će se održati niz zapaženih glazbenih, sportskih i gastro manifestacija.

Već 11. svibnja u dvorani Vatrogasnog doma održat će se popularni 44. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“. Solisti i tamburaški sastavi s područja kontinentalne Hrvatske izvest će 18 novih skladbi, uz pratnju tamburaša “Rubato” i goste večeri “Slavonske lole”.

18. svibnja održat će se eno-gastro manifestacija „Slan-vin“ kada se spravljaju i ocjenjuju najbolje delicije od domaće slanine, uz proglašenje pobjednika i dodjelu nagrade najuspješnijima sa županijskog, međužupanijskog i međunarodnog ocjenjivanja vina, kao i ocjenjivanja sorte Pinot sivi. Matica umirovljenika općine Kaptol domaćin je i ove godine Sportskih susretia umirovljenika cijele županije koji će se održati 26. svibnja, a svoju tradicionalnu etno priredbu u svibnju ima i „Češka beseda“ u Kaptolu koje će ugostiti folklorne skupine ove manjine iz drugih dijelova Hrvatske.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn