SVI NA LJETNU POZORNICU – Otvorena sezona u kultnom novogradiškom prostoru

Datum objave: 13. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

naslovna

NOVA GRADIŠKA – „Ljetna pozornica“ kultni urbani kulturno-glazbeni prostor Nove Gradiške, ponovno je živ. I kao u najboljim vremenima rock and rolla i prilično živahan. Tako će biti cijeloga ljeta, svake subote, za svakoga ponešto. Sezonu je „otvorila“ domaća ekipa- gradska glazba Nova Gradiška i Barbara Dautović, bendovi iz Požege, Slavonskog Broda, Novske i Zagreba. Slijede, 26. svibnja, splitsko-zagrebabački hip-hoperi- Dječaci, a dalje…e, samo da znate…!

Dobra stara vremena urbanosti polako se vraćaju u grad. Zasluga je to i Ljetne pozornice, kultnog prostora na kojem su odrastale generacije, jedinstvenog spoja „plesnjaka“ pod zvjezdama i kluba na otvorenom zbog kojeg se, prije 30-ak godina, u Novu Gradišku subotom dolazilo iz svih dijelova Slavonije. Smješten u staroj povijesno zaštićenoj gradskoj jezgri, u „starom zatvoru“ ispod bolti, prostor Ljetne pozornice od prošle je godine ponovno živ i čini se, i sve živahniji.

Bit će tako i ove sezone koju su, uz domaću ekipu-članove Gradske glazbe u pratnji Barbare Dautović, otvorili Ritam bend iz Požege, Čvrsti momci iz Slavonskog Broda,Skupa kajgana iz Novske, 4Towners iz Zagreba i DJ Rayjay. Slijedi, 26.svibnja, koncert Dječaka, popularnog splitsko-zagrebačkog hip hop benda, a onda, svake slijedeće subote….eee, samo da znate. Strpite se, na vrijeme ćete biti obaviješteni.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: S.Tarbuk/ D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn