SVEČANO ZATVOREN 22. POŽEŠKI PLESOKAZ – Festival koji slavi ples u svim pojavnostima

Datum objave: 05. 3. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Međunarodni festival plesa, 21. Požeški plesokaz zatvorila je večer show, jazz, hip hop i break plesa. U spektakularnoj završnici nastupilo je 17 plesnih skupina zaključivši tako impresivno slavlje plesa koje je u Požegi od 3. do 5. ožujka okupilo 500 plesača iz 40 plesnih grupa, studija i škola iz Hrvatske, Češke, bosne i Hercegovine, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Požeški Plesokaz u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar, festival je koji slavi ples u svim pojavnostima, u najčišćem obliku – kroz radost, zajedništvo, sklad, emociju i kreaciju. Nakon što su svoj obol Plesokazu dale umjetničke škole i akademija nakon bogatog programa u večeri posvećenoj suvremenom plesu i klasičnom baletu večeras su završnicu otplesali izvođači show, jazz, hip hop i break plesa.

Po tradiciji, u sva tri festivalska dana organizirane su “Happy to meet” plesne radionice u SD “Tomislav Pirc”. Radionice su vodili Dora Šesto i Ilona Cvitić Kanceljak. U sklopu projekta “Svi na plesnu predstavu” sva tri festivalska dana za goste je profesionalnu plesnu predstavu “Melusine” izvela Nataša Kustura.

”Kroz protekla dva desetljeća ova manifestacija postala je važan dio kulturne i turističke ponude ne samo Požege, već i cijele Slavonije. S projektom obilježavanja međunarodnog dana plesa i projektom “Svi na plesnu predstavu”, Požeški plesokaz je kontinuiranim, sve kvalitetnijim programima opravdao svoje postojanje i značaj, a postigao je i cilj da se plesna umjetnost decentralizira i zaživi i u manjim gradskim sredinama. Ponosni smo što je Požega ovaj vikend doista bila plesno središte Hrvatske,” naglasila je Ilijana Lončar.

Festivalski program ove su godine vodile kazališna i filmska glumica Ines Bojanić i studentica glume Ružica Maurus. Požeški Plesokaz i ove je godine realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te turističkih zajednica Grada i Županije.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn