SVEČANO UZ 52. ROĐENDAN – Dan elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška

Datum objave: 23. 2. 2018. | Kategorija: Društvo

n

NOVA GRADIŠKA – Prepoznatljiva „po kvaliteti i ozračju u kojem vladaju tolerancija, odgovornost i suradnja, Elektrotehnička i ekonomska škola kvalitetnim odgojem i obrazovanjem omogućuje stjecanje općeobrazovnih i strukovnih kompetencija, kao i osobni rast i razvoj svakog učenika.“  Piše tako na službenim stranicama ugledne i među tinejdžerima sve popularnije novogradiške srednje škole koja je ovih dana, kreativno i sadržajno, proslavila  52. godine.

Poznata po uspjesima učenika i djelatnika, s velikim brojem uspješnih studenata, dobrim rezultatima u području elektrotehnike, ekonomije, fizike i sporta, novogradiška elektrotehnička i ekonomska škola, sve popularnija među budućim srednjoškolcima, ovih je dana, kreativno i sadržajno, proslavila 52.rođendan i Dan škole. Ležerniji nego ranijih godina, ovogodišnji slavljenički program, upoznala je ravnateljica Sanja Muller Zoričić, osmišljen je s ciljem prezentiranja onog manje poznatog o školi-glumaca, tamburaša, rokera i sličnih kreativaca. Nakon tradicionalne nogometne utakmice između profesora i učenika, u kojoj su ove godine slavili profesori, priliku za predstavljanje dobile su i školske vježbeničke tvrtke, potvrđujući kako se u ovoj školi, uz sportski, zahvaljujući prije svega, ideji i entuzijazmu profesorice Ivane Gajski Berić, već godinama, „bilda“ i poduzetnički duh.

1 2

Rođendanska je proslava bila prilika i za još jedno „javno pokazivanje“ jedinstvenog solarnog vozila koje je, uz pomoć profesora i stručnog tima škole, za nastup na čuvenoj Solar Street Race utrci u Sisku, razvila i dizajnirala učenica Ana Vidić, a obilježavanju Dana škole aktivno su se, raspravom na tezu „ ovaj dom smatra da nasilne video igrice negativno utječu na mentalno zdravlje djece“, pridružili i članovi sve prepoznatljivijeg debatnog kluba.

3 4

Za središnji scensko-glazbeni program organiziran u prepunoj sportskoj dvorani, pobrinuli su se članovi školskog tamburaškog orkestra, plesačice i ekipa „kućnog benda“-Interferencija. 52.rođendan Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi, uz mnogobrojne učenike i profesore, čestitale su i ravnateljice gradskih osnovnih škola- „Ljudevita Gaja“ i „Mato Lovrak“-Blagica Pečnjak i Vesna Lončar Cindrić, prva žena Gimnazije, profesorica Ljiljana Ptačnik i ravnatelj Osnovne škole „Ante Starčević“ Rešetari, Tihomir Batalo.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn