SVEČANI MIMOHOD – Sutra velika završnica 54. Vinkovačkih jeseni

Datum objave: 21. 9. 2019. | Kategorija: Susreti

VINKOVCI – Svečani mimohod sudionika Vinkovačkih jeseni i ove će godine proći ulicama i trgovima grada na Bosutu i predstaviti tek malen dio iz prebogate riznice tradicijskog ruha, pjesama i običaja Hrvata, ali i nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.

Nakon 10 dana bogatog kulturnog, umjetničkog i zabavnog programa koji je okupio više od 8 tisuća sudionika i u grad privukao brojne naše sugrađane i goste, tradicionalno će najspektakularnija priredba biti održana sutra, posljednjega dana manifestacije kada će na ulicama grada proći svečani mimohod sudionika i revija konjskih zaprega.

Sutra će se Vinkovčanima i njihovim gostima predstaviti 75 KUD-ova i folklornih skupina iz zemlje i dijaspore, 30 konjskih zaprega i oko 50 jahača, odnosno gotovo 4500 sudionika mimohoda koji će proći kroz ulice kralja Zvonimira, Pješačku zonu, Bana J. Šokčevića, Dugu, Trg Franje Tuđmana, H. D.Genschera pa sve do stadiona HNK Cibalia proći će 76 kulturno umjetničkih društava. Mimohod započinje u 10 sati, nakon kojeg će KUD-ovi i građani na ulicama grada, Slavonskom sokaku i stadionu Cibalije zaplesati najveće kolo 54. Vinkovačkih jeseni.

Nakon mimohoda slijedi drugi dio Državne smotre izvornog hrvatskog folklora koji u šatoru Vinkovačkih jeseni započinje u podne. Treći dio bit će održan u 19 i 30, a nakon nastupa slijedi Svečanost zatvaranja 54. Vinkovačkih jeseni. Posljednje izdanje Tamburaši uz Karlovačko na Slavonski sokak dovodi TS Tambura Band, a koncertni program pod šatorom Vinkovačkih jeseni od 20 i 30 zatvara Ivan Zak i od 22 i 30 Najbolji hrvatski tamburaši.

IZVOR: VinkovackeJeseni

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn