SVEČANI DOČEK MISS UNIVERSE HRVATSKA – Mija Pojatina, „Sweet lady“ s predispozicijama za Miss universe svijeta

Datum objave: 27. 4. 2018. | Kategorija: Lifestyle

naslovna

NOVA GRADIŠKA – Prva novogradiška „missica“, službeno najljepša djevojka najprestižnijeg izbora ljepote, Miss universe Hrvatska 2018., 22-godišnja Mia Pojatina, vratila se kući. Uz ponosnu obitelj i prijatelje, u Hotelu Kralj Tomislav, dočekali su je, s poklonima i iskrenim čestitkama-  predstavnici Grada i Turističke zajednice, s pitanjima-znatiželjni novinari.

Miss Universe, „natjecanje“ s tradicijom dugom 66 godina, čiji je vlasnik, donedavno bio američki predsjednik Donald Trump, najprestižniji je izbor ljepote koji uživo ili putem snimke, u 180 zemalja svijeta, gleda više od milijardu ljudi. Svi će oni, krajem godine, na svjetskom izboru, čuti i za Novu Gradišku, jer, ovogodišnja Miss Universe Hrvatska je Novogradiščanka ! Ona je 22 godišnja Mia Pojatina, djevojka koja ruši uobičajene stereotipe prema kojima ljepotu uglavnom ne prati i ista količina pameti, šarmantna i snalažljiva sportašica s diplomom medicinske laboratorijske dijagnostike, sweet lady, koja, kako reče vlasnik licence, ima apsolutno sve adute potrebne jednoj Miss universe.

nn

Nakon prošlotjednog izbora na kojem se, uz titulu najljepše okitila i titulom Miss fotogeničnosti, Mia Pojatina se, u pratnji Vladimira Kraljevića, Novogradiščana u New Yorku, vlasnika licence Miss universe, čovjeka na čiji je poziv Novu Gradišku ovih dana posjetila Ivana Trump, i njegove supruge Marije, vratila kući.Uz ponosne roditelje, baku i mnogobrojne prijatelje, dočekali su je, jednako ponosni, gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenicom Ivanom Trupina, predstavnice Turističke zajednice i bračni par Nathalie Kovačević i Nenad Matijašević, „glavni krivci“ za, kako je istaknuo Vladimir Kraljević, održavanje i afirmaciju Miss Universe Hrvatska, ali i Mijine početke.

„Novoj Gradiški je ovo prva miss. Dogodilo se to, simbolično, u godini u kojoj ćemo, kao službeno najmlađi grad u Hrvatskoj, proslaviti  270.rođendan, i uz to što želimo biti najbolji, želimo biti i najljepši. Naša Mia je pomogla na tom putu. Hvala joj od srca, hvala njenim roditeljima, baki, sestri. Svi zajedno veselimo se ovom uspjehu“, istaknuo je, ponosno, pozdravljajući Miss universe Hrvatska 2018., gradonačelnik Vinko Grgić.

nnn

Da je riječ o sjajnom uspjehu, ali i iznimnoj prilici za afirmaciju Nove Gradiške, potvrdio je, baš kao i Mijine predispozicije za uspjeh u svijetu ljepote i modelinga, Vladimir Kraljević, vlasnik licence Miss universe Hrvatska.“ Pred Mijom je sad puno izazova. Prije svega, tu je natjecanje za Miss universe svijeta, a Mia ima sve potrebno da pobjedi. Jako je „sweet lady“,  zna vrlo dobro engleski jezik i iznimno je snalažljiva. Sjajna je ovo prilika i za Novu Gradišku, najbolja moguća promocija grada, jer, izbor će pratiti milijardu ljudi. Milijardu ljudi čut će i za Novu Gradišku koja sada ide na kartu svijeta.“, istaknuo je, između ostaloga, vlasnik licence Miss Universe Hrvatska, Vladimir Kraljević. Da je titula najprestižnijeg izbora ljepote ove godine otišla u prave ruke, potvrdila je, prilikom svečanog dočeka organiziranog njoj u čast, Miss universe 2018., Mia Pojatina.

“  Koliko ste vi ponosni na mene, ja sam tri puta više ponosna na vas.Ne mogu vam opisati taj osjećaj, ništa ne bih mogla bez vas.Svakodnevno su mi stizale poruke i pozivi podrške. Ovo je jedno, zaista novo iskustvo. Vjerujem da ću se u svemu tome snaći i da ću dati sve od sebe da opravdam vaše povjerenje i pronesem dobru sliku o našem gradu.“, rekla je, šarmantna, iznimno topla i prirodna, Mia Pojatina.

nnnn

Ovogodišnja Miss Universe Hrvatska, 22.godišnja Novogradiščanka, ima diplomu medicinsko laboratorijske dijagnostike sa zagrebačkog Zdravstvenog veleučilišta, ali i ranije osvojene dvije titule ljepote-prije dvije godine bila je druga pratilja Miss sporta Hrvatske i Miss hostesa ATP turnira Konzum Croatia Open. Mia, osim toga, 15 godina svira klavir, a 12-trenira odbojku. U slobodno vrijeme trenira i boks i pjeva. Uz lentu i priliku da krajem godine predstavlja Hrvatsku na izboru Miss universe svijeta, Mia je osvojila i stipendiju zagrebačke škole za ekonomiju i marketing. Sudeći prema njenom čvrstom uvjerenju kako ljepotu mora pratiti i pamet, vjerujemo da će je znati iskoristiti. Sretno Mia! Nova Gradiška navija za tebe!

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn