SVE JE SPREMNO ZA KAPTOLSKE ZVONCE – Na božićnom sajmu u Kaptolu zvonit će se osmijehom dva vikenda zaredom

Datum objave: 11. 12. 2018. | Kategorija: Susreti

KAPTOL – Udruga mladih Općine Kaptol uz potporu Općine organizira božićni sajam „Kaptolski zvonci“ drugu godinu zaredom. Ove godine sajam će se održavati čak dva vikenda, od 14. do 16. prosinca te vikend kasnije, od 21. do 23. prosinca. Manifestacija ima i humanitarni karakter jer porikupljeni novac darovat će roditeljima beba s područja Općine Kaptol, rođenih tijekom 2018. godine – najavili su mladi organizatori na konferenciji za novinare.

Kaptolski zvonci poseban je događaj koji objedinjuje svu simboliku blagdana, a njegova posebnost je i u tome što je osmišljen od strane mladih za cijelu zajednicu. Jer, početna želja je djelovati na dobrobit mladih i zajednice i učiniti svoje mjesto ugodnijim za život, naglasio je predsjednik udruge Dario Lončarević. “Udruga je osnovana 2011 godine, no djelovala je s prekidima. Od rujna prošle godine radimo aktivno, sudjelujemo na svim lokalnim manifestacijama – od Pudarijade, starinske berbe grožđa i Martinja do proslave 80 godina NK Kaptol, ali posebno smo ponosni na prošlogodišnji božićni sajam kojeg je u dva dana posjetilo oko 1500 ljudi. I prošle godine sajam je bio humanitarnog karakterajer ideja je bila u smislu Adventa i simbolike rađanja, u vrijeme kada slavimo rođenje Isusa darivati novorođene sumještane,” pojasnio predsjednik Lončarević dodajući kako su zahvalni svim obrtnicima i poduzetnicima, udrugama, DVD Kaptol i vinarima na pomoći, a posebice Općini Kaptol koja im je prava “desna ruka” u realizaciji svih ideja i projekata.

“Kaptolski zvonci projekt je koji je osmišljen s ciljem obogaćivanja kulturnog i zabavnog života naših sumještana, odnosno širenja pozitivnog predblagdanskog ozračja u našemu mjestu. Prošlogodišnji sajam možemo okarakterizirati kao vrlo uspješan. Osim što smo dobili brojne pozitivne kritike za dobru atmosferu koja je vladala na našem „Zvoncima“, uspjeli smo priskrbiti za svako novorođeno djete tijekom 2017. godine skromni bon od 300 kn. Tako se rečena manifestacija savršeno uklopila u simboliku ovog dijela godine kada dočekujemo i obilježavamo rođenje maloga Isusa te se međusobno darujemo. Stoga želimo da i ove godine zazvonimo osmjehom i provedemo vrijeme u prijateljskom raspoloženju i slavljeničkom raspoloženju,” naglasila je Barbara Ljevar.

Ove godine posjetitelji će moći uživati u odličnim glasovima nekoliko pjevačkih zborova i u plesu onih najmlađih. Bit će tu i kuhanog vina, toplog čaja, pečenih kobasica, lepinja, slastica te mnogobrojnih rukotvorina, a za plesanje do kasno u noć pobrinut će se razne glazbene grupe. Dok roditelji isprobavaju sve ono što će izlagači nuditi, djeca će se moći družiti s Djedom Božićnjakom i uživati u božićnoj pričaonici Bake Mraz. Sam početak sajma otvorit će se puštanjem lampiona u petak, 14. prosinca na Trgu Vilima Korajca u Kaptolu s početkom u 18 sati. Više o samom programu rekla je dopredsjednica Udruge Kristina Rupert.

“Program sajma svake večeri započinjat će u 18h i bit će podjeljen na dva dijela. U ranijem terminu, od 18-do 20h, očekuje nas zabava za djecu, a nakon toga slijedi mnoštvo božičnih glazbenih nota i druženje do dugo u noć. Prvi dan, točnije 14. prosinca u 18h, planirano je svečano otvaranje sajma uz paljenje lampica u našem „božićnom selu“ i puštanje papirnatih lampijona u zrak. Samu svečanost otvaranja uveličat će nam Veličke mažoretkinje, a organizirat će se i dolazak Djeda i Bake Božičnjak koji će zabavljati najmlađe. Nakon toga slijedi druženje uz svirku grupe „Kaptolski zvonci“.

Sljedećega dana, točnije 15. prosinca, program započinjemo paljenjem treće adventske svijeće na našem adventskom vijencu. Nakon toga će se odvijati dječiji program uz Baku Božičnjak i njene božićne priče, a najmlađi će moći pogledati i božićnu predstavu koju su nam priredili učenici OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva pod vodstvom svoje mentorice Anite Katić. Splet božićnih prikaza običaja i pjesama izvest će nam KUD „Ivo Čakalić“, a zatim će nas uveseljavati grupu „Kaptolski zvonci“ i Slavko Davidović.Nedjeljnu večer će nam ispuniti domaći, kaptolački zborovi. Imat ćemo prigodu čuti dječji školski zbor i tamburaški orkestar, potom mali crkveni zbor te učenici naše osnovne škole koji uče češki jezik, ali ni stariji neće mirovati. Veliki crkveni zbor i zbor naših manjinaca, odnosno Češke besede Kaptol “Zlatne udoli“ odpjevat će nam niz božićnih pjesama vjerskog karaktera na hrvatskom i češkom jeziku, ” rekla je Rupert.

Drugi, predbožićni vikend jednako je bogat programom a otvorit će ga Glazbena radionica NOTA i pobjednica Super glasa Mia Raguž ,a nastupit će i Ariana Haničar, Karlo Pranjić i Lea Klinčić te Tamburaški sastav De Gotho.
22. prosinca program započinje paljenjem četvrte adventske svijeće. Potom slijedi nastup Scenskog studija ARTINA iz Požege te božićni igrokaz učenika OŠ Vilima Korajca iz Kaptola. Ni ovaj vikend neće proći bez Pričaonice Bake Božićnjak i njenih bajki te druženja s Djedicom, a posljednji dan je uz bogat glazbeni i zabavni program donosi i veliko finale – spektakularni vatromet iznad Staroga grada u 22, 00 sati.

Član Udruge i zamjenik načelnika Josip Soudek naglasio je kako Općina Kaptol pomaže financijski, tehnički i operativno no glavni cilj je cijelu manifestaciju prepustiti mladima koji su osmislili cijeli koncept na zadovoljstvo svih mještana i gostiju.Više informacija o cijelom sajmu, programu, izlagačima te trenutnim nagradnim igrama, u kojima možete osvojiti rukotvorine izlagača ili besplatnu konzumaciju iz eno i gastro ponude, pronađite na Facebook stranici organizatora.

TEKST: S. Pok    FOTO: U.M.O.K/ Slavonski.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn