SURADNJA: Sutra zajednička akcija brodsko-posavske i požeško-slavonska policije u prometu

Datum objave: 10. 8. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijska uprava brodsko-posavska i Policijska uprava požeško-slavonska, 11. kolovoza (petak) od 12 do 20 sati provesti će koordiniranu preventivno represivnu akciju u prometu s naglaskom na brzine.

Također će Policijska uprava brodsko-posavska i Policijska uprava osječko-baranjska, dana 12./13. kolovoza (subota/nedjelja) od 20 do 5 sati, provesti koordiniranu preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga.

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske od 1. siječnja do 31. srpnja, dogodilo se 687 prometnih nesreća, što je za 143 (26,29 %) više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prometnim nesrećama smrtno su stradale 3 osobe (isto kao i prošle godine). Teško su ozlijeđene 64 osobe, što je za 19 osoba više u odnosu na prošlu godinu, dok je 231 osoba lakše ozlijeđena, što je za 21 osobu više u odnosu na sedam mjeseci prošle godine.
Vožnja na nedovoljnoj udaljenosti greška je zbog koje su 2 osobe smrtno stradale, dok je brzina neprimjerena uvjetima greška zbog koje je jedna osoba smrtno stradala.

Nadalje, u sedam mjeseci evidentirane su 94 prometne nesreće u kojima je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu vozača, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je koncentracija alkohola u organizmu vozača utvrđena u 89 slučajeva. Nadzorima policijskih službenika utvrđeno je 806 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, što je za 54 prekršaja (ili 7,18 %) više u odnosu na 2022. godinu.

Prilikom nadzora policijski službenici će koristiti raspoložive uređaje i opremu, a lokacije nadzora će odrediti po vlastitoj procjeni (mjesta češćeg činjenja težih prekršaja u prometu, mjesta okupljanja skupina vozača koji se ne pridržavaju prometnih propisa, dionice i lokacije na kojima se događaju prometne nesreće s težim posljedicama i dr.).  Policijski službenici upozoravaju i podsjećaju sudionike u prometu na njihove zakonske obaveze i dužnosti, odnosno poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Čuvajmo živote i zdravlje, te zajedno doprinesimo sigurnosti u prometu!

TEKST: S. P.                   FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn