SUPER IZAZOV 22 – Prijavi se, okusi pozitivu i probaj veganstvo!

Datum objave: 01. 8. 2020. | Kategorija: Lifestyle

OSIJEK – Super Izazov 22 nudi besplatni on-line okvir za isprobati veganstvo tijekom 22 dana. Izazov je projekt Udruge Pobjede iz Osijeka koja vodi azil s 180 pasa, ali spašava i brojne druge životinje pa je tako i spasila i  Super Ljilju , malu prasicu koje nažalost više nema, ali koja je zvijezda vodilja u Izazovu i trajni najslađi simbol solidarnosti i suosjećanja.

Super Izazov 22 projekt je Udruge Pobjede, osječke udruge za zaštitu i promicanje prava životinja osnovane 2009. godine, od strane ljudi okupljenih u građansku inicijativu za pomoć psima smještenim u Azilu za pse u prigradskom naselju Osijeka. Udruga danas vodi Azil u kojemu je uvijek 180 pasa, a uz to provodi i niz drugih projekata i programa usmjerenih na promicanje prava i učinkovitije zaštite životinja, održivog razvoja i jačanja društvenog kapitala zajednice.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu – lako je to reći, ali kako? Lako! Prijavi se na Izazov i kreni od svog tanjura. Glavna ambasadorica Izazova je Super Ljilja , jedno sretno prase koje su osječke legice i lege spasili od noža, a ona njima, izgleda, trajno i nabolje promijenila život. Ljilje više nema, ali to “trajno nabolje” Pobjede žele podijeliti i s nama ostalima.

“Izazov je koncipiran tako da sudionicima nudi besplatni online okvir za isprobati veganstvo. To je interaktivan program koji nudi jedinstvenu kombinaciju podrške u Facebook grupi, osobnog mentorstva i stručne pomoći certificiranih nutricionistica, a nastao je po uzoru na Challenge 22, projekt Izraelske organizacije Animals Now, koja nam je bila partner u pokretanju Izazova za Hrvatsku,” pojašnjavaju iz Udruge Pobjede.

Uz grupnu podršku, osobnog mentora, linkove na znanstvene radove i odgovore kulinarskih stručnjaka, nutricionista i dugogodišnjih vegana, uz pregršt recepata, uz zajedništvo u dijeljenju fotografija jela, savjeta i razgovora o svakodnevnim iskustvima sve je lakše, ljepše, bolje pa se na tren može učiniti da je konačno i cijeli svijet neko bolje mjesto. I zašto onda ne pokušati proći kroz takvu, pozitivom istkanu životnu avanturu?

A sve pod “budnim okom” Super Ljilje. “Ne možemo zamisliti slađu zagovornicu prava životinja od Ljilje koja će vam preokrenuti misli, osjećaje i život naopačke, baš kao što je nama Arči – prvi pripadnik njezine vrste o kojemu smo brinuli. Nadamo se kako će vas upravo Ljilja potaknuti na razmišljanje o tome kako naša prehrana utječe na životinje, naše zdravlje, zdravlje naše planete i globalnu populaciju,” poručuju iz Pobjede. I zašto onda ne pokušati proći kroz takvu, pozitivom istkanu životnu avanturu?

TEKST: S. P.       FOTO: super izazov22

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn