SUFINANCIRANJE PROJEKATA : Požeško – slavonskoj županiji odobreno 9 projekata u iznosu od 2,9 milijuna kuna

Datum objave: 24. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

d3a6ffb9fa95acd07ae12a9b3648acf3_XL

ZAGREB/POŽEGA – Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u srijedu je, 23. svibnja u hotelu Panorama u Zagrebu s Požeško – slavonskom županijom i predstavnicima 8 gradova i općina Požeško – slavonske županije potpisala ugovor o sufinanciranju projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u koordinaciji s Razvojnom agencijom Požeško – slavonske županije. Za financiranje u Požeško – slavonskoj županiji odobreno je ukupno 9 projekata, u ukupnom iznosu od 2.900.000,00 kuna.

Županiji je odobreno  200 tisuća kuna za Nastavni centar opće županijske bolnice Požega, a ugovor je  potpisao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. U ime grada Pleternice, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić potpisao je ugovor  vrijedan 350 tisuća kuna za pripremu projekta rekonstrukcije i sanacije kurije Kušević u Kuzmici.Kaptolu je odobreno  250 tisuća kuna za pripremu projekta izgradnje društveno-sportskog objekta, a  ugovor je načelnik Mile Pavičić. Općini Čaglin je odobreno 400 tisuća kuna za financiranje pripreme projekta – izradu dokumentacije za Sovsko jezero – Turistička destinacija prirodne baštine. Ugovor je potpisao načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. Za izradu projektne dokumentacije rekonstrukcija zgrade Sportskog centra u Kutjevu odobreno je 170 tisuća kuna, a dokument je potpisao kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. Gradu Pakracu odobreno je 500 tisuća kuna za financiranje izrade projekta za Centar za pružanje usluga i smještaja i socijalne skrbi. Ugovor s ministricom je potpisao je zamjenik gradonačelnice Pakraca Marijan Širac. Općini Brestovac odobreno je 200 tisuća kuna za izradu dokumentacije za izgradnju pješačke i biciklističke staze uz državne ceste, a ugovor je popisao načelnik  Zdravko Mandić. Gradu Požegi odobreno je za izradu projektne dokumentacije za zelenu urbanu mobilnost 600 tisuća kuna, a Općini Velika odobreno je 230 tisuća kuna  za izradu projekte dokumentacije za rekonstrukciju Športsko-rekreacijskog centra Velika.

TEKST: S. P./ D. K.             FOTO: pszupanija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn