STIŽE LED RASVJETA – Potpisan ugovor o novom sustavu javne rasvjete na području Nove Gradiške i prigradskih naselja

Datum objave: 18. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

naslov

NOVA GRADIŠKA – Gradonačelnik Vinko Grgić i direktor tvrtke Jadro-Lux d.o.o.- Jozsef Meze potpisali su Ugovor za projekt vrijedan 5 milijuna kuna kojim će grad Nova Gradiška, zajedno s prigradskim naseljima Prvča, Kovačevac i Ljupina, kroz nekoliko mjeseci u potpunosti biti osvjetljena LED rasvjetom.

Prateći europske standarde i regulativu, podižući istovremeno ljestvicu kvalitete življenja, Nova Gradiška će se zajedno s prigradskim naseljima Prvča, Kovačevac i Ljupina, kroz nekoliko mjeseci pridružiti, za sada tek nekolicini slavonskih gradova u potpunosti osvjetljenih  LED rasvjetom. Rezultat je to projekta vrijednog skoro  šest milijuna kuna koji obuhvaća 1470 rasvjetnih tijela – novih, po okoliš ne škodljivih LED lampi, sjajne ekološke „priče“ s dodatnom važnosti, jer riječ je o ESCO modelu koji sam sebe sufinancira iz potrošnje.

nn

Izvođač „posla“ je tvrtka Jadro-Lux d.o.o., čiji je direktor  Jozsef Meze,  s gradonačelnikom Nove Gradiške Vinkom Grgićem, potpisao „Ugovor o pružanju energetske usluge u uštedi električne energije u javnoj rasvjeti grada“. Osim „estetskog momenta“, nova LED javna rasvjeta, upoznao je prilikom svečanosti potpisivanja ugovora, prvi čovjek Grada, Novoj Gradiški će donijeti i značajne uštede, jer, dosadašnja mjesečna potrošnja u iznosu od milijun kuna bit će smanjena na 250 tisuća, a uštedjet će se i dodatnih 200-njak tisuća kuna namijenjenih održavanju sustava, što je, uz desetogodišnju garanciju, uključeno u cijenu. Uz glavnog čovjeka tvrtke Jadro-Lux i gradonačelnika Grgića, potpisivanju ugovora nazočili su, u ime Grada Nova Gradiška, v.d.pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove, Andrea Štengl i Zlatko Grabar, savjetnik za gospodarstvo.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn