STATISTIKA S PROMETNICA – U srpnju na požeško-slavonskim prometnicama zabilježeno 48 prometnih nesreća i 20 ozlijeđenih

Datum objave: 19. 8. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Na cestama u nadležnosti Policijske uprave požeško-slavonske u srpnju 2019. zabilježeno je 48 prometnih nesreća u kojima je ozlijeđeno 20 osoba (dvije teško i 18 lakše).

Među nastradalima je bilo deset vozača (dvije su osobe teško i osam lakše ozlijeđeno), a isto toliko je stradalo i putnika (svi su lakše ozlijeđeni). Inače, u prometnim nesrećama sudjelovalo je ukupno 114 osoba, od čega četvero djece (dvoje je lakše ozlijeđeno).

“Promatramo li vrste prometnih nesreća, najviše je bilo slijetanja vozila s ceste – osam prometnih nesreća (u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene), a toliko je i zabilježeno udara vozila u parkirano vozilo (bez ozlijeđenih osoba). Najčešće okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama su brzina (nepropisna i neprimjerena uvjetima) – dovela je do 11 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a tri lakše ozlijeđene. Slijedi nepropisna vožnja unatrag – dovela je do sedam prometnih nesreća bez ozlijeđenih,” naglasila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

U nadzoru prometa u srpnju ove godine zabilježeno je ukupno 895 prometnih prekršaja. Na području PP Požega zabilježeno je 626 prekršaja, na području PP Pleternica153 prekršaja, a na području PP Pakrac 116 prometnih prekršaja.

Podsjetimo, 12. srpnja Hrvatski sabor usvojio je značajne izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje su stupile na snagu 1. kolovoza 2019. godine i kojima su znatno pooštrene kazne za tzv. „četiri ubojice u prometu“ – brzinu, alkohol, pojas i mobitel.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn