SPRING OPEN VALLIS AUREA 2 – Znanje nikad nije bilo zabavnije ni više “in”

Datum objave: 15. 4. 2018. | Kategorija: Susreti

n

POŽEGA – Znanje nikad nije bilo zabavnije. Potvrdili su to sudionici drugog izdanja SOVA-e, otvorenog kviz turnira u organizaciji Udruge „Kvizoljupci Zlatne doline“, koji je u dane vikenda u Požegi okupio više od 150 anonimnih, ali i medijski eksponiranih kvizaša iz cijele Hrvatske.

Kviz je, kaže Hrvatska opća enciklopedija, vrsta društvene igre zasnovana na ispitivanju znanja iz različitih područja, najčešće natjecateljskog karaktera. Riječ je o zabavi, hobiju, ali i trendu koji se, posljednjih godina, zahvaljujući inačicama organiziranim po kafićima i klubovima, proširio Hrvatskom. Dio zasluga svakako pripada i članovima požeške Udruge „Kvizoljupci Zlatne doline“, entuzijastima koji su, ovih dana, na jednom mjestu okupili više od 150 kvizaša iz svih krajeva Hrvatske, uključujući i one medijski eksponirane i svima poznate lovce „Potjere“- Deana Kotigu, Moranu Zibar,  Mladena Vukorepu i Krešimira Međerala Sučević. Povod – drugo izdanje otvorenog kviz turnira Spring open Vallis Aurea.

lovac 2

„ Dolazak sva četiri lovca, ali i svih ostalih, anonimnijih zaljubljenika u kviz natjecanja, dokaz je da radimo pravu stvar, iako smo tek na početku i riječ je o procesu. Ipak, prilika je to za afirmaciju i promociju znanja, dobrih kvizaša i Požege, događaj koji, zasigurno, može doprinijeti i boljitku grada i sredine, „ rekao je, u ime organizatora,  zadovoljan ovogodišnjim izdanjem turnira, Tomislav Bleiziffer.

tomo

Kompetitivni i pozitivno „nabrijani“ na pobjedu, solo igrači i oni okupljeni u ekipe, uz opće znanje, ove su godine u zanimljivom, tematskom kvizu, morali pokazati i što znaju o gradu domaćinu turnira, ali i naučiti nešto o Požegi od kolega kvizaša iz drugih gradova. Bolje, kvalitetnije i kako je rekao „proširenije“ izdanje turnira od onog prošlogodišnjeg, primijetio je i pohvalio i „lovac“ Krešimir Međeral Sučević, zadovoljan, prije svega, činjenicom što trend pub kvizova polako postaje nacionalni, čemu je pomoglo i Europsko prvenstvo organizirano prošle godine u Zagrebu.

lovac

“Zahvaljujući takozvanoj kviznoj decentralizaciji, ljudi su počeli shvaćati da kvizovi nisu isključivo hobi „geekova“, nego i zabava u kojoj može sudjelovati svatko, bez obzira na interese. S druge strane, puno je ugodnije, korisnije i kvalitetnije provesti slobodno vrijeme na pub kvizu, nego, recimo u kladionici, iako i sportska znanja potrebna za kladionicu, mogu dobro doći i na kvizu. „, rekao je, između ostaloga, Krešimir Međeral Sučević, pohvalivši fantastične domaćine i organizaciju, zbog čega se, kako je rekao, već veseli idućoj godini. „ Da je priča otišla korak dalje, ali i da je sve više znalaca, dokazala je ove godine i žestoka konkurencija, a moram istaknuti i specijalizirani pub kviz krcat lokalnim temama i  lokalnim nagradnim fondom, sastavljenim od proizvoda domaćih OPG-a, što je dobar način promocije gospodarstva i svega onoga što grad nudi“, zaključio je jedan od poznatijih hrvatskih kvizaša, Krešimir Međeral Sučević.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn