SPRIJEČENO JOŠ JEDNO KRIJUMČARENJE: Brodsko-posavski policajci uhvatili troje krijumčara

Datum objave: 03. 2. 2024. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Potvrđena je sumnja da su troje osumnjičenih sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primili strane državljane u vozila te ih namjeravali prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije

U nastavku sprječavanja krijumčarenja i nezakonitih migracija brodsko-posavski policijski službenici su dana, 1./2. veljače uhvatili još troje krijumčara i spriječili u krijumčarenju osoba. Naime, dana 1. veljače u večernjim satima, te 2. veljače u noćnim satima obavljajući nadzore na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, policajci su u odvojenim slučajevima zaustavili dva osobna automobila i teretni automobil.

Osobnim automobilom čeških nacionalnih registracijskih oznaka upravljala je 25-godišnja državljanka Republike Češke, a osobnim automobilom rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka je upravljao 24-godišnji državljanin Republike Rumunjske, dok je teretnim automobilom nacionalnih registracijskih oznaka Republike Litve upravljao 27-godišnji državljanin Republike Litve. U automobilima se nalazilo više osoba (strani državljani).

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela i prekršaja policijski službenici su nad svim osobama proveli kriminalističko istraživanje. Potvrđena je sumnja da su troje osumnjičenih sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primili strane državljane u vozila te ih namjeravali prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije. Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su osumnjičene (25-godišnjakinju, 24-godišnjaka i 27-godišnjaka) uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

TEKST: S. P.                  FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn