SPREMNI ZA MAŠKARE – Budite dio Pokladnih dana u Novoj Gradiški

Datum objave: 04. 2. 2019. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Rastjerati zimu i sve ono loše s čim smo se borili prošle godine, zaboravati neuspjehe i poraze i sa smješkom, incognito, pod maskom, pozdraviti proljeće! Od kako je svijeta i vijeka, cilj je to petog godišnjeg doba, trenutka u kom je sve dozvoljeno. Stoga, stav;te pamet na komediju i budite dio Pokladnih dana u Novoj Gradiški.

Od „Republike Mala“, gradskog naselja koje se, posljednjih 150 godina, tijekom „petog godišnjeg doba“ pretvara u centar svijeta, do nešto novijeg članstva u Federaciji europskih karnevalskih gradova, poklade su ili mačkare kako ih zovu u ovom kraju, tradicija koje se Novogradiščani ne žele odreći. Potvrdit će to i ove godine manifestacijom Pokladni dani u Novoj Gradiški, trodnevnim spektaklom u organizaciji Turističke zajednice i Grada, 2.3. i 5.ožujka 2019.godine.

Da je riječ o sve ozbiljnijoj priči koju prepoznaju i izvan lokalnih okvira, iz godine u godinu dokazuje i sve veći broj gostujućih maskiranih skupina, ekipa koje valja na pravi način dočekati i pružiti im priliku za kvalitetno predstavljanje. Stoga, želite li biti dio novogradiške karnevalske priče, potrebno je, prije svega, javiti se organizatoru. Sve ostalo, saznajte na stranicama Turističke zajednice Nova Gradiška  i vidimo se na Pokladnim danima!

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn