POSJET ZA PAMĆENJE – Izbornik Dalić posjetio NK Dinamo Vidovci-Dervišaga, u Požegi održao motivacijsku tribinu

Datum objave: 28. 5. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – U sklopu EU projekta “Šport uključi, probleme isključi” kojeg provode Katolička gimnazija s pravom javnosti i NK Dinamo Vidovci – Dervišaga, Vidovce i Požegu danas je posjetio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Izbornik Dalić u Vidovcima se družio s polaznicima programa u sklopu projekta te s djecom nogometnog kluba, a u dvorani sv. Terezije Avilske održao je konferenciju i motivacijsku tribinu na kojoj je bilo riječi o zajedništvu, vjeri i sportu.

“Veseli me da sam danas ovdje te da sam dio ovog projekta i programa. Toliko puno djece, puno veselja i emocija doista je nešto prelijepo. Nikome od nas ne smije biti teško podržati prave akcije i prave projekte. Vidio sam koliko djece sport okuplja ovdje, kakve dobre uvijete imate za razvoj sporta i to je doista vrijedno podrške,” rekao je Dalić.

“Okupljenima  sam govorio o određenim stvarima koje su dobre za njihovu budućnost jer ako mogu svojim životnim putom nešto ukazati, pomoći i nekog usmjeriti bit će mi jako drago.Posebice uspjeh naše reprezentacije mora biti primjer kako i mali mogu biti veliki jer treba uvijek u životu stremiti, vjerovati i djelovati,” poručio je Požežanima jedan od najboljih svjetskih trenera.

S projektom “Šport uključi, probleme isključi” upoznao je voditelj projekta Bruno Budimir.. Katolička gimnazija s pravom javnosti i NK Dinamo Vidovci-Dervišaga započeli su provedbu projekta u prosincu 2018 godine, a trajat će do prosinca 2020. godine. Riječ je projektu vrijednom 998.838,46 kn, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 849.012,69 kn. U sklopu projekta je besplatna škola sporta za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti, a cilj projekta je unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih u nepovoljnom položaju informirajući i pružajući besplatne sportske sadržaje radi stjecanja zdravih životnih navika i vještina.

“Svrha projekta je da se minimalno 170 djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti uključi u zajednicu upravo kroz sport, a provodi se 5 škola sporta – škola nogometa, škola gimnastike, škola atletike, škola plivanja u suradnji s Gradom Požegom i škola penjanja na umjetnoj stijeni koja je postavljena u dvorištu Katoličke gimnazije s pravom javnosti,” rekao je voditelj projekta Bruno Budimir. Za sada se za projekt prijavilo oko 120 djece, a trenutno se formiraju i nove grupe za atletiku i gimnastiku,”rekao je voditelj projekta Bruno Budimir.

Nazočne na konferenciji među kojima su bili i požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa zamjenicima te brojni ravnatelji škola i institucija, prigodnim riječima pozdravili su ravnatelj Katoličke gimnazije Ivan Bedeničić i predsjednik NK Dinamo Vidovci- Dervišaga Tomislav Čabraja koji je posebno zahvalio izborniku Daliću na njegovom angažmanu i dolasku.

TEKST: S. Pok      FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn