SPOJ GASTRONOMIJE I BAŠTINE – Članovi KUD-a Slavonija Gornji Andrijevci uspješno organizirali 13. Kukuruzijadu

Datum objave: 09. 8. 2021. | Kategorija: Susreti

GORNJI ANDRIJEVCI – Kukuruzijada u Gornjim Andrijevcima, jedinstvena manifestacija koja spaja gastronomiju i narodnu baštinu Slavonije i ove je godine, u svom 13.izdanju, opravdala postojanje i potvrdila kako straha za tradiciju nema

Potvrđujući kako je Slavoncima gostoprimstvo u krvi, članovi mjesnog KUD-a Slavonija protekli su vikend, 13. godinu za redom, u Gornjim Andrijevcima uspješno organizirali Kukuruzijadu. Jedinstvena manifestacija koja spaja gastronomiju i folklornu baštinu Brodskog Posavlja, uz mnogobrojne posjetitelje, okupila je i čuvare tradicije iz Kulturno umjetničkih društava iz Grgurevića, Perkovaca, Šumećeg, Gundinaca, Vrpolja, a priliku da pokažu svoju vještinu, u ime organizatora, dobili su i oni najmanji, članovi podmlatka KUD-a “Slavonija”.

Uz bogatu tombolu, gastro poslastice u vidu kuhanih kukuruza i pečenjaka, posjetitelji su mogli uživati i u nastupima Tamburaškog sastava “Rubato” i Stjepana Jeršek Štefa, a podršku manifestaciji osobnim je dolaskom pružio i prvi čovjek Općine Sibinj, načelnik Josip Pavić.

TEKST: S. T.             FOTO:  Facebook JP

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn