SPEED MARATHON – Najava 24-satnog nadzora brzine

Datum objave: 20. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Speed Marathon je 24-satni nadzor brzine na području cijele Europe tijekom kojega se policijskim djelovanjem osigurava pridržavanje propisanih ograničenja brzine u prometu.U poduzimanje aktivnosti na području Republike Hrvatske kao i na području PU požeško-slavonske, 21. travnja bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru prometa.

Ova akcija organizira se tradicionalno jednom godišnje, tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije Brzina, koja se ove godine održava od 19. do 25. travnja. U poduzimanje aktivnosti na području Republike Hrvatske kao i na području PU požeško-slavonske, 21. travnja bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru prometa.

Policijski službenici će nadzirati brzinu odobrenim metodama i uređajima, a prijestupnici će se zaustavljati i kažnjavati na licu mjesta. Također, prekršaji brzine utvrđivat će se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.
Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.

Prekršaji brzine moraju se dosljedno kažnjavati posebno usmjerenim nadzorima na cestama, a cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa. Kazne za prekoračenje brzine znatno su porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina, ipak još uvijek ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu.

TEKST: S.P.               FOTO: S.P

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn