SMOTROM FOLKLORA USPJEŠNO OTVORENO “LJETO U SIBINJU” – Po dobru atmosferu i još bolje sadržaje ovo ljeto navratite u sibinjski park

Datum objave: 19. 6. 2022. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – Da su dobri domaćini mještani Sibinja potvrdili su ovu subotu, 18.lipnja, okupivši u prepunom parku, mnogobrojne goste i posjetitelje. Tradicionalnom smotrom folklora pod nazivom “Oj Sibinju lipo selo naše”, u organizaciji mjesnog KUD-a Tomislav, službeno su otvorene ovogodišnje ljetne manifestacije Općine.

Tradicionalnom smotrom folklora pod nazivom “Oj Sibinju lipo selo naše”, u organizaciji mjesnog KUD-a Tomislav, održanom u prepunom mjesnom parku u subotu, 18. lipnja, službeno su “otvorene” ovogodišnje, šeste po redu, ljetne manifestacije Općine. Bila je to još jedna prilika da Sibinjci pokažu kako su dobri domaćini ali i kako će omiljena mjesna pozornica na otvorenom, u tri ljetna mjeseca, svima koji navrate ponuditi niz zabavnih, gastro, tradicijskih i sportskih sadržaja.

Uz dobru organizaciju “Tomislavaca”, na Smotri folklora, domaći i gostujući čuvari tradicije, ukupno devet kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, publici su predstavili plesove od Slobodnice, preko Odvoraca, do Koške, Požege, Ogulina i Đakova, sve do Koprivnice, a događaj je upotpunila i jedinstvena etno revija dizajnerice Tajane Jurišić Taye. Podršku manifestaciji osobnim je dolaskom pružio i načelnik Općine, Josip Pavić, pozdravljajući sve prisutne i zahvalivši vrijednim članovima udruge na odličnoj organizaciji, dok je zahvalnice i prigodne poklone sudionicima smotre uručila predsjednica KUD-a Tomislav, Ankica Travarević .Uz nastup TS Fijaker zabava je potrajala do dugo u noć, a po dobru atmosferu u sibinjski park možete navratiti i u nastavku ljeta, jer pred domaćinima su još organizacije Fišijade, 9.srpnja, Odvoračka večer, 30., Kukuruzijada 6., te Čobanijada 20. kolovoza.

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: J. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn