SMOTRA STVARALAŠTVA DJECE I MLADIH – Slavlje talenta i znanja najboljih

Datum objave: 30. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

NASLOVNA

NOVA GRADIŠKA – Javno, onako kako to najbolji zaslužuju , uz čestitiku gradonačelnika i novčanu nagradu, Grad Nova Gradiška proslavio je i nagradio talent i znanje, pozdravljajući učenike koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Učinjeno je to, u sjajnoj atmosferi,  na 2.Smotri stvaralaštva djece i mladih, uz glasna navijanja i zvižduke podrške.

Pravo na obrazovanje jedno je od osnovnih prava Konvencije o pravima djeteta, Dokumenta na čije se poštivanje obvezala i Nova Gradiška, preuzimajući titulu „Grada prijatelja djece“. Obrazovanje je, osim toga, i kao jedno od ključnih područja, uvršteno u Strategiju razvoja grada, jer, jedino je to, vjeruju čelni ljudi Nove Gradiške, istinsko ulaganje  u budućnost. Baš kao i promicanje znanja i nagrađivanje talenta. Smisao je to Smotre stvaralaštva djece i mladih, jedinstvene manifestacije koja slavi uspjehe novogradiških osnovnoškolaca i srednjoškolaca, osvojene na državnim smotrama znanja i talenta, nagrađajući ih javno, onako kako to najbolji i zaslužuju. Ove je godine to učinjeno drugi puta, s puno više sredstava osiguranih  u proračunu, jer, i najboljih je, što itekako raduje, sve više. Ukupno – 34, 800 kuna.

VINKO

“Opasno ste nam „zagrabili“ u proračun. I, neka ste, to je i cilj! Baš kao što je i naša dužnost, nagraditi vaše uspjehe, poticati talente i pravilno usmjeravati znanja. Proteklih godina to radimo ulažući u podizanje standarda obrazovanja- pametnim klupama i pametnim pločama, računalima, školskim laboratorijima i praktikumima, kroz koju godinu, jer projekt je tu, i sveučilišnim kampusom, i simboličnim novčanim nagradama poput ovih, kojima vam želimo čestitati na uspjesima i javno pohvaliti!“, istaknuo je, darivajući učenike osnovnih i srednjih škola za postignute rezultate na državnim natjecanjima, gradonačelnik grada Nova Gradiška, Vinko Grgić.

NNN

Tisuću petsto za prvo, tisuću tristo za drugo i tisuću kuna za osvojeno prvo mjesto, zaslužili su učenici obje gradske osnovne škole, Gimnazije, Elektrotehničke i ekonomske škole i Industrijsko obrtničke, njih ukupno 25-ero, te, po prvi puta ove godine, i 12 mentora, jer, bez njihovog pravilnog „vodstva“, ne bi bilo ni uspjeha učenika. Da je riječ o sjajnoj manifestaciji, ali i pravoj promociji znanja i talenta, zvižducima podrške i glasnim navijanjem, potvrdila je publika, novogradiški klinci, oni koji su i smisao ove priče. Smotra stvaralaštva djece i mladih jedan je od posljednjih događaja organiziranih u dvorani Doma kulture kakvom smo je do sada poznavali, jer sa završetkom kazališne sezone i školske godine, počinju radovi na uređenju unutrašnjosti.

Podsjetio je na to i tijekom manifestacije, gradonačelnik Vinko Grgić, najavljujući „ nove, udobne, „kino fotelje“ i najljepšu dvoranu u Slavoniji i Baranji .“ Nakon što su primili nagrade, ovogodišnji laureati su se, s nagrađenim „radovima“ predstavili  publici-prijateljima i školskim kolegama, profesorima, mentorima , ravnateljima, ponosnim roditeljima.

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn