SMOTRA STVARALAŠTVA DJECE I MLADIH – Nova edukativno-kreativna novogradiška gradska priča

Datum objave: 09. 5. 2017. | Kategorija: Susreti

smotra plakat

NOVA GRADIŠKA – Okupljajući, po prvi puta na jednom mjestu, sve svoje mlade, osnovnoškolske i srednjoškolske kreativne „umove“, Grad Nova Gradiška u suradnji s POU „Matija Antun Relković“u četvrtak, 11.svibnja, organizira Smotru stvaralaštva djece i mladih. Vidimo se u Domu kulture od 18 sati!

Tito Bilopavlović, Vladimir Štivičić, Miro Gavran, Zoran Malkoč-ovo su samo neki od uspješnih, na nacionalnom književno-dramaturškom nebu odavno pozicioniranih, spisateljskih kreativaca, porijeklom Novogradiščana. Jer, ima tu još i glazbenika i pjevača i slikara i filmaša….  I mada do danas još nije otkriveno u čemu je tajna, u vodi, zraku ili tek energiji, čini se kako je najmlađi grad u Hrvatskoj, plodno tlo za kreativnost. A, nju treba usmjeravati od malena. Uostalom, odgovornost je to nas starijih, ali i dužnost Grada-prijatelja djece.Tako se, osim toga dolazi i do službene potvrde talenta , o čemu govore brojne nagrade osvojene na Lidranima i županijskim smotrama, vrsna mlada novinarska pera, budući veliki glumci i recitatori, kvalitetni poete i spisatelji.

Upravo oni, ali i svi ostali koji se vole kreativno izražavati, svoje će umijeće imati priliku pokazati na prvoj Smotri stvaralaštva djece i mladih koja će se dogoditi u četvrtak, 11.svibnja u dvorani Doma kulture.Koliko su kreativni pokazat će nam, to prilikom, učenici obiju gradskih osnovnih škola, industrijsko obrtničke, elektrotehničke i ekonomske škole, te gimnazijalci. U očekivanju neke nove novogradiške zvijezde na nacionalnom književnom nebu, red je predstaviti i one koji tek traže vlastito mjesto pod suncem.Vidimo se, onda, na Smotri stvaralaštva. U četvrtak, u Domu kulture..Od 18 sati!

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn