SMOTRA FOLKLORA U SIBINJU – Večer druženja uz tradicijsku baštinu kao uvod u sadržajno “Ljeto u Sibinju”

Datum objave: 15. 6. 2022. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – Centar Sibinja od ove će subote, 18. lipnja, još jednu godinu za redom biti središte društvenog života Općine. Smotrom folklora “Oj, Sibinju, lipo selo naše” počinje šesto “Ljeto u Sibinju”

Znajući kako je ulaganje u društvene aktivnosti i rad udruga, temelj povezane zajednice, Općina Sibinj i ove će sezone, za mještane i posjetitelje organizirati, sada već tradicionalnu manifestaciju “Ljeto u Sibinju”. Šesto izdanje priče koja će mjesni park učiniti središtem društvenog života Općine, službeno starta u subotu, 18.lipnja, Smotrom folklora “Oj, Sibinju, lipo selo naše” u organizaciji lokalnog KUD-a “Tomislav”.

Uz brojne goste, manifestaciju kojom Sibinjci čuvaju tradicijsku baštinu, identitet i zajedništvo upotpunit će jedinstvena etno revija u suradnji s Tajanom Balaž Jurišić, bogata tombola, a uz nastup TS Fijaker, zabava će potrajati do dugo u noć. Sve popularnija Sibinjska manifestacija nakon Smotre folkora, posjetiteljima će tijekom srpnja i kolovoza ponuditi još i fišijadu, čobanijadu, u ovim krajevima jedinstvenu Kukuruzijadu, kao i niz natjecateljskih sportskih turnira, pa tijekom ljeta, svakako navratite do Sibinja.

TEKST: Simonida Tarbuk              FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn