SLUČAJ “VELIČKI BAZENI” – Domaći ulagači zainteresirani za sudbinu kompleksa

Datum objave: 21. 7. 2016. | Kategorija: Društvo

IMG_6221

VELIKA – Velički bazeni koji su desetljećima mnogima bila omiljena destinacija u ljetnim mjesecima i dalje su pod korovom i šikarom, a gotovo je izvjesno kako je projekt obnove i otvaranja bazena  čiji je nositelj tvrtka Zlatne terme na čelu s Rudolfom Radikovićem doživio propast. Glavnu riječ ovih dana o sudbini kompleksa koji je opterećen hipotekom ima Podravska banka, a neslužbeno doznajemo kako su se  za kupovinu kompleksa pojavile zainteresirane strane s ovog područja.

Već nekoliko sezona od Rudolfa Radikovića i njegovih suradnika mogla su se čuti samo obećanja i opravdanja od problema sa ishođenjem dokumentacije i drugim administrativnim barijerama pa do dobivanja kredita kojeg koči HBOR i tako u nedogled.
Kompleks je sada potpuno devastiran i zapušten pa tek rijetki znatiželjnici dolaze pogledati kako izgleda nakadašnji slavonski ljetni raj. Tvrtka “Zlatne terme” krajem 2013. godine zadužila se kod Podravske banke za 1,65 milijuna eura, za sada nije poznato je li plaćena koja rata, a neslužbeno doznajemo kako su se pojavile dvije zainteresirane strane koje su kod Podravske banke iskazale zanimanje za sporazumom i kupovinom kompleksa.

Takvu mogućnost najavljivao je i velički općinski načelnik Vlado Boban kojem je problem bazena predstavlja dugogodišnju “noćnu moru”. Načelnik Boban potvrdio je da je općina zainteresirana da otkupi kompleks ili da s nekim ide u javno-privatno partnerstvo. Budući da je općina Velika vratila višemilijunska dugovanja koja su je opterećivala, u ovom slučaju moguće je i kreditno zaduženje kako bi u konačnici trajno riješili veličke bazene koji su sada problem, a nekada su bili okosnica razvoja ovog kraja.  Zainteresiranost je, kako neslužbeno doznajemo,  iskazao i požeški gospodarstvenik  vlasnik Color grupe Goran Šutalo pa je izvjesno kako bi velički bazeni mogli dobiti novog vlasnika spremnog za ulaganja i  konkretne aktivnosti.

TEKST: S.P./D.K.     FOTO: Slavonski. hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn