SLAVONSKI DUĆAN OTVORIO VRATA KUPCIMA – S domaćim proizvodima protiv korona virusa

Datum objave: 23. 4. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – U vremenima poput ovih, kada nam prioritet postaje vlastito i zdravlje najmilijih, kada smo željni i onoga što nam treba i onoga što nam ne treba, boje, okusi i mirisi domaćih proizvoda najbolji su lijek i terapija. Pripremljeni na način kako se to radilo oduvijek, po receptu naših baka, vještim rukama obrtnika, uzgojeni na plodnoj ravnici, čekaju vas na policama Slavonskog dućana, u središtu Nove Gradiške, jer, za novo normalno nema do domaćeg!

Nakon što je, slijedom situacije s pandemijom koronavirusa, na neko vrijeme morao zatvoriti vrata, Slavonski dućan, jedinstveni projekt Zajednice proizvođača novogradiškog kraja, s popuštanjem strogih epidemioloških mjera, od srijede, 22.travnja, s dobrodošlicom ponovno očekuje kupce.

Smješten na najboljoj mogućoj adresi, u ulici Slavonskih graničara, u samom središtu Nove Gradiške, mjesto je to koje, na najbolji način, spaja turizam i poduzetništvo, nudeći sve ono što nam je sada najpotrebnije- domaće proizvode uzgojene na plodnoj ravnici, pripremljene na način kako se to ovdje radilo oduvijek, po receptu naših baka, vještim rukama poljoprivrednika i obrtnika iz sve četiri slavonske, ali i one iz zapadnog dijela Sisačko-moslavačke županije. Kao lijek i terapiju, jer za vlastito i zdravlje najmilijih, nema do domaćeg.

Jedinstveni prodajni prostor koji na najbolji način spaja povijest grada i tradicijsku baštinu na jednom mjestu nudi sve ono najbolje što imamo, poput sireva-kravljih, ovčjih i kozjih, suhomesnatih proizvoda, meda, voćnih namaza i tjestenine. Tu je i zavidna ponuda vina, rakija i likera, drvena galanterija, opančarski proizvodi, korpe i ručni radovi, kao i odjeća- s okusom tradicije, poput šokačkih reklji ili šlinge, ali i ona s modernim tvistom, ukrašena etno motivima, kakvu bi rado nosile i snaše i divojke, nakit i puno drugih sitnica s mirisom i okusom kontinenta.

Sve su to razlozi zbog kojih bi, sada više nego ikada ranije, trebali navratiti u Slavonski dućan u Novoj Gradiški. Svakog radnog dana od 8 do 13. Jer, za novo normalno-nema do domaćeg. Dobro došli i uzdravlje!

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn