SLAVONSKA VEČER U JAKŠIĆU: „Svoju tradiciju čuvamo u zajedništvu, a obol tome daju sve generacije“

Datum objave: 04. 12. 2023. | Kategorija: Susreti

JAKŠIĆ – Dan Općine Jakšić i dan nebeske zaštitnice svete Barbare, bio je prigoda da folkloraši HKUD-a Slavonija Jakšić iz ormara izvade ono najvrjednije što imaju i svojim mještanima prikažu dio repertoara kojega tijekom godine pripremaju i izvode na brojnim nastupima.

Uz pokoji prepričani događaj s nastupa, pjesma i plesovi male folklorne skupine, velikih folkloraša i muške pjevačke skupine, naglasak su stavili na ono najvažnije. Osim što njeguju tradiciju, HKUD Slavonija Jakšić u svoje redove okuplja sve generacije.

“Večeras smo vam pokazali samo dio onoga što radimo tijekom cijele godine i nadam se da ste uživali u tome. Nadam se da ste kroz današnji program primijetili i ono na što smo najponosniji. Tijekom cijele godine Slavonija okuplja sve generacije, od vrtićanaca, srednjoškolaca, naših studenata, radničke klase do umirovljenika i za nas je to najljepše jer svoju tradiciju čuvamo u zajedništvu,” rekao je predsjednik HKUD-a Slavonija Jakšić, Dario Pažin.

Uz članove obitelji, prijatelje i susjede, Slavonskoj večeri pridružili su se i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

IZVOR: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn