SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE PSŽ  – Odluka o ovogodišnjim županijskim laureatima

Datum objave: 22. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na dnevnom redu sjednice Županijske skupštine Požeško-slavonske županije održane 22. ožujka nalazilo se ukupno 49  točka koje su većinom glasova usvojene. Donesena je između ostalog, odluka o ovogodišnjim dobitnicima županijskih priznanja koje će primiti u travnju u prigodi Dana županije.

Temeljem Javnog poziva za dostavu prijedloga Odbor za dodjelu županijskih nagrada Županijske Skupštine Požeško-slavonske županije predložio je da Nagradu Požeško-slavonske županije za životno djelo u 2024. godini dodijeli prof. dr. s. Hrvoju Potrebici,  profesoru na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za međunarodno priznati znanstveni rad u području arheologije brončanog i željeznog doba.

Godišnje nagrade Požeško-slavonske županije u 2024. godini dodijelit će se Interpretacijskom centru Muzej Bećarca za promicanje kulture i turizma, Lani Derkač hrvatskoj suvremenoj književnici iz Požege, Ivanu Abiboviću umirovljenom nastavniku hrvatskog jezika i povijesti za zalaganje u kulturi, Lani Knaus iz Milanluga, bivšoj učenici škole u Čaglinu za ostvarenja na školskim i državnim sportskim natjecanjima te restoranu i seoskom imanju Zlatni lug.

Na sjednici je, između ostalog, većinom glasova prihvaćen i prijedlog I. Izmjena i dopuna Proračuna Požeško-slavonske županije za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. godinu, izvješće o radu župana za razdoblje srpanj-prosinac 2023. godine, prijedlog Rješenja o izboru članova Savjeta mladih PSŽ, Prijedlog poslovnika Županijske skupštine PSŽ, Program rada Županijske skupštine PSŽ za 2024. godinu te Prijedlog Odluke o naknadama za rad predsjednika, potpredsjednika i vijećnika Županijske skupštine PSŽ. Cijeli Dnevni red 17. sjednice Županijske skupštine Požeško-slavonske županije možete pronaći ovdje.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn