SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE – Požeško-slavonski proračun za 2015. godinu iznosi 83,3 milijuna kuna

Datum objave: 11. 12. 2014. | Kategorija: Društvo

DSC02116

POŽEGA- Županijski vijećnici na jučerašnjoj sjednici Skupštine požeško-slavonske županije većinom glasova prihvatili su prijedlog proračuna za 2015. godinu u iznosu od 83,3 milijuna kuna. U odnosu na ovogodišnji, planirani  iznos proračuna smanjen je za gotovo šest milijuna kuna.

“Temeljni izvor punjena proračuna su porezi a po novom zakonu o poreza na dohodak, naša  će županija izgubiti oko 1,4 milijuna kuna. To je gotovo 10 posto od dijela izvornog proračuna koji je predviđen za našu županiju. Nažalost, nisam siguran da će kompenzacijske mjere  koje je predvidjela vlada donijeti ravnotežu. Nadalje, iz redovne tekuće pomoći iz državnog proračuna smanjenje je narednih 2 milijuna kuna, te još dva milijuna kuna potpore iz Hrvatskih voda za sustav navodnjavanja,” pojasnio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodajući kako Župnija gubi dodatnih 700 tisuća kuna jer je Vlada ukinula sredstva za plaće djelatnicima koji se nalaze u Odjelu graditeljstva.
DSC02113
“Proračun je smanjen na svim stavkama, ali nismo dirali u potpore poljoprivredi i hrvatskim braniteljima, a nismo previše zadirali ni u socijalu,” naglasio je župan. I proračun za 2015. godinu opterećen je kreditnim obvezama u iznosu 4,6 milijuna kuna godišnje, a Županija usto planira platiti i obveze u iznosu od 2,5 milijuna kuna za izgradnju sportskih dvorana u Velikoj i Pleternici te osigurati sredstva za izgradnju sportske dvorane u požeškoj Gimnaziji. Na jučerašnjoj sjednici vijećnici su većinom glasova usvojili i Prijedlog financijskog plana Župaije uprave za ceste za 2015. godinu, Odluku o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka, Socijalni plan od 2014 do 2020. godine te Odluku o pristupanju Požeško-slavonske županije Hrvatskoj mreži zdravih gradova/županija.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn