SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE – Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije 17. rujna

Datum objave: 17. 6. 2015. | Kategorija: Društvo

P1160443

POŽEGA – Na sjednici Županijske skupštine jednoglasno je usvojen Prijedlog izmjene i dopune Proračuna Požeško-slavonske županije, rebalans,  po kojem prihodi i primici prema predloženim izmjenama i dopunama iznose 116 milijuna kuna i planirani su u manjem iznosu u odnosu na prethodni plan za iznos od 32,8 milijuna kuna. Vidno je smanjenje prihoda poreza na dohodak u iznosu od 3,3 milijuna kuna, porast tečaja švicarskog franka utjecao je na obveze županije po kreditu te neće biti u mogućnosti pokriti manjak iz prethodnih godina u iznosu od 8,1 milijun kuna.

Jednoglasno je usvojen i godišnji izvještaj o poslovanju Županijske uprave za ceste u 2014. godini.Usvojen je i prijedlog Odluke o određivanju Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije koji će biti 17. rujna kada je i Dan oslobođenja vojarne u Požegi. Jednoglasno su usvojene i Smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Požeško-slavonske županije u 2015. godini kao i Prijedlog Odluke o poduzimanju posebnih mjera zaštite od požara u šumama i šumskom zemljištu šumoposjednika.

Zanimljiva je bila rasprava kod usvojenja godišnjeg izvještaja o poslovanju Županijske uprave  za ceste u 2014. godini. Vijećnih HDZ-a Franjo Lucić naveo je kako Županijska uprava za ceste nikada nije trebala otići u stečaj na što je bivšeg ravnatelja natjerao tadašnji župan Zdravko Ronko koji je “zavio županiju u crno”te još 20 godina “neće moći doći do daha”. Na tu konstataciju nadovezao se HDSSB-ov vijećnik Davor Marković da je za to sve kriv bivši župan Anto Bagarić s Vladom Zecom, protiv kojih je nedavno i podiguta nova optužnica te ga je zanimalo hoće li portret Ante Bagarića ako se krivnja dokaže točnom biti uklonjena iz vijećnice. Župan Alojz Tomašević na to mu je odgovorio da nema pravo komentirati presude i da ne želi komentirati ništa dok se ne dokaže je li netko kriv.

TEKST: Tomislav Milanović    FOTO. T.Milanović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn