SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA POŽEGE – Prihvaćene odluke o Poduzetničkoj i Gospodarskoj zoni

Datum objave: 24. 4. 2014. | Kategorija: Društvo

sssssss

POŽEGA – Vijećnici Gradskog vijeća Grada Požege jednoglasno su usvojili Prijedlog odluke o osnivanju Poduzetničke zone Industrijska ulica- sjever te o osnivanju Gospodarske zone poljoprivredno-poslovne namjene i rekreacijske zone Požega-sjever.  

“Odluka o osnivanju Poduzetničke zone nužna je kako bi mogli dalje zonu prijavljivati na europske fondove i kako bi mogli riješiti imovinsko-pravne odnose. Odluka definira zonu koja je već poznata iz prostorno-planske dokumentacije a donosi i  članke koje kastarske čestice zona obuhvaća, kolika je površina, da je njen osnivač i upravitelj Grad Požega , da je zona djelomično izgrađena, te koje namjene će biti moguće unutra graditi,” pojasnila je pročelnica za Odjela za komunalne djelatnosti Jasminka Vodinelić. Iz istog razloga bilo je nužno donijeti i Odluku o osnivanju Gospodarske zone koja je već definirana, a kroz izmjenu Prostornog plana dana je mogućnost da se tamo, uz poljoprivredne sadržaje, mogu ostvariti i određeni sadržaji poslovne namjene.  Vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o sufinanciranju troškova Katoličke osnovne škole za prijevoz učenika.

Nezavisni vijećnik Miro Rašić dao je nekoliko prijedloga kao nadopunu dnevnog reda – o osnivanju Gospodarskog vijeća, oslobađanju potencijalnih poduzetnika i obrtnika komunalnih doprinosa za izgradnju objekata, ukidanju naplate komunalne naknade za obrtnike i poduzetnike koji se bave proizvodnom djelatnošću(počevši od siječnja 2015), ukidanju spomeničke rente, smanjenju cijene parkirne karte te postavljanju video nadzora u središtu grada. “I danas smo u Gradu razgovarali s poduzetnicima i gospodarstvenicima, pratimo njihove probleme i zahtjeve i nema nikakve potrebe stvarati megalomansko tijelo poput takvog Gospodarskog vijeća koje neće imati nikakvog učinka,”prokomentirao je Rašićev prijedlog gradonačelnik Neferović.  Vijećnicima je uz to ostalo nejasno na koji način Rašić planira nadoknaditi u proračunu  tolika smanjenja i ukidanja tako da ni jedan od tih prijedloga nije  prošao.

Nije prošao ni prijedlog Nine Smolčića o uključivanju Požege u projekt urbanih vrtova u sklopu kojeg bi se građanima na korištenje dale određene gradske površine za uzgoj vrtova te prijedlog da se uredi mini pich igralište na Sajmištu. “Bio jednom jedan Narcis… tako ja vidim prijedloge koje je Nino Smolčić predložio predsjedniku vijeća Nini Smolčiću. Kako netko može sam sebi predlagati? I što su urbani vrtovi? Nigdje nije obrazloženo,” komentirala je Smolčićeve prijedloge vijećnica iz redova SDP-a Dijana Tomić Šajn.

Tijekom  brzinskog aktualnog sata (trajao je oko desetak minuta)  vijećnici su uglavnom postavljali pitanja o radovima na području mjesnih odbora i u gradskim ulicama, od Rekreacijskog centra i Kuglane, uređenja Radničke i Željezničke ulice u Vidovcima do postavljanja autobusnih stajališta prema zahtjevima građana  i izgradnji kanalizacijske mreže u Alagincima.

TEKST: Sanja Pok   FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn