SIGURNI U PRIRODI – Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

Datum objave: 17. 4. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – U organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske gospodarske komore u Požegi 15. i 16. travnja 2021. godine, održana je Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi.

Na edukaciji je sudjelovalo dvadesetak polaznika različitog interesa, od biciklističkih vodiča, alpinista, planinarskih vodiča, organizatora sportskih događaja, turističkih agencija, OPG-a i sl.. Imali su priliku od HGSS-ovih certificiranih instruktora naučiti više o meteorologiji, sigurnom vođenju skupine na izlete i ture, orijentaciji i kartografiji, prvoj pomoći i potencijalnim opasnostima u prirodi. Polaznici su nakon položenog ispita dobili uvjerenja o pohađanju programa osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi. Velik interes za ovu edukaciju daje nadu da će i naše lokalne prirodne ljepote biti vrednovane i razvijane poput drugih popularnih turističkih destinacija.

Na edukaciji je sudjelovala i predstavnica HPD Gojzerica Požega Martina Keller, licencirani vodič u društvu. Iz HPD Gojzerica Požega poručuju nam: ”Za planinarska društva vrlo je važno imati ovakve kadrove, kako bi mogli širiti postojeće i razvijati nove aktivnosti.Nastavljamo s edukacijom i školovanjem  planinara, jer ljudi su najveće bogatstvo i jedina vrijednost. Od osnivanja društva 2017. godine do danas u školovanje kadrova uložili smo oko 60 posto uprihođenih sredstava jer znamo da se tako stvaraju nove vrijednosti i razvijamo kao društvo.

TEKST: S. P./V. T                  FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn